Cevizli, Bademli ve Fındıklı Turta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
1971_615afb5dfb6ff44c0fde4b3e32f1ed13_480x360.jpg


1971_6150debde2d181f30d629f9b639474ea_480x360.jpg


1971_66bebad1b0ee08db352da44f85253022_480x360.jpg


1971_1dc55be7b763aed31b3a0ce50bd431f3_480x360.jpg


1971_d412376c8ea54b5551c274bbcba2adce_480x360.jpg




85 Dakika

Porsiyon basina 320 Kilo kalori

6-8 Kişiliktir
MALZEMELER
200 gram un
180 gram ceviz
50 gram fındık
50 gram badem
250 gram tereyağı
Tozşeker
3 adet yumurta
150 gram pudraşekeri
Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
1. 2. Turta hamuru için 150 gram un, 100 gram tereyağı, 70 gram tozşeker, 1 adet yumurta sarısı ve bir tutam tuzu yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirip iki parçaya ayırın. Ayrı bir yerde yumuşatılmış 120 gram tereyağı, 150 gram pudraşekeri ve bir tutam tuzu çırpın. Elde ettiğiniz karışıma 2 adet yumurta ekleyin. Kabuğu soyulmamış 180 gram ceviz, 50 gram fındık ve 50 gram bademi 1 çay kaşığı tozşekerle birlikte blender’de çekin.
3. Kelepçeli kek kalıbına (26 cm çap, 5 cm yükseklik) 3-4 mm kalınlığında açtığınız turta hamurlarından birini yerleştirin. Hazırladığınız karışıma blender’de çektiğiniz kuruyemişleri ilave edin. 30 gram un ekleyip iç dolguyu hazırlayın.
4. 5. Turta hamuruyla kaplı kalıba iç dolguyu merkezden kenara doğru yayın. Üzerini ikinci turta hamuruyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

ALINTI
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bencede çok güzel görünüyor :huhuu: kremasını çiğ çiğ yemek istedim :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst