Çeşnili Yumurta Dolması

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
yumurta-dolmasi-tarifi-1-720x450.png


MALZEMELER

4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı krema
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

KAÇ ADET?
8 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
5 DAKİKA

Püf noktası:

Yumurtaları katı bir hal alana kadar haşlamaya dikkat edin. Çatlamaması için; oda ısısında beklettiğiniz yumurtaları sirkeli ve tuzlu kaynar suda haşlayın.

NASIL YAPILIR?

Yumurtaları kaynar suda yaklaşık 4- 5 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Bir kaşık yardımıyla yumurta sarılarını çıkartıp, ayrı bir kaseye alın. Ortadan ikiye bölünmüş, içi boş yumurta aklarını servis tabağına yerleştirin.
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Yumurta sarılarını çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış yeşillikler, krema, hardal, toz kişniş, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Sıkma torbasına aldığınız yumurta sarılı karışımı, yumurta aklarının ortasına doldurun.
Çok kısa bir sürede hazırlanan bu lezzeti ve pratik tarifi arzu ettiğiniz yeşillik ve kahvaltılık söğüş sebzeler yanında bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst