Çeşitli Cheesecake tarifleri

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Süpersin canım yaaa , evde denemek istiyorum kaç zamandır ama güvenemiyorum kendime bir türlü , tutturamam diye , malum tatlı işi zor , tartı kullanmak lazım sanki.
Balkabaklı be beyaz çikolatalı tarifi favorilerime ekledim yaparsam bunlardan birini yapıcam.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende hiç denemedim (bir tane çakmasından yaptım o sayılmaz :D ) pratik gözükenden bir denemeli aslında :findikim:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
560266883280.jpg


Manisa Lor Peynirli Cheesecake

2 su bardağı Manisa lor peyniri
1 su bardağı akağaç (ispendam, akçaağaç) şurubu*
4 çorba kaşığı labne peyniri
2 adet yaprak jelatin
100 gram balkabağı
Yarım su bardağı tozşeker

YAPILIŞI:

Akağaç şurubunu kaynatıp yarı yarıya çektirin. Ocaktan alıp, 1-2 çorba kaşığı kenara ayırın. Kalan akağaç şurubuna lor peyniri ve labne peyniri ekleyin. Kıvam alana dek çırpıp, suda açılmış 1 adet yaprak jelatini ilave edin. Ayrı bir yerde dilimlenmiş balkabağı ile tozşekeri su eklemeden kısık ateşte pişirin. Blenderden geçirip püre yapın. Kalan 1 adet yaprak jelatini, az miktarda soğuk su ile açıp püreye ilave edin ve karıştırın. Balkabağı püresini dilediğiniz şekildeki kek kalıbına yerleştirin. Üzerine peynirli karışımı yayın. Buzdolabının alt rafında yarım saat dinlendirip kenara ayırdığınız akağaç şurubunu üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.



Takvim

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1014787_298x298.jpg


Kayısı Cheese Cake...

12 kişi için

Malzemeler:

410 gr krem beyaz peynir

200 gr krema

100 gr süt

100 gr yumurta (bütün)

90 gr yoğurt

45 gr limon rendesi

5 gr limon suyu

140 gr şeker

300 gr taze kayısı doğranmış

180 gr tart hamuru veya pandispanya

Yapılışı:

Beyaz peyniri mixerde çırpın, kremayı ekleyin devam edin, sütü ilave edip devam edin, yumurta ve yoğurdu ekleyip devam edin, limon suyu ve rendesini ve doğranmış kayısıyı ekleyin bir dakika çırpıp şekeri ileve edin, mixerden alın, çemberin altına pandispanya veya tart hamuru döküp karışımı üzerine dökün, 120 c fırında 60 dakika pişirin soğutun ve arzunuza göre dekorla veya dondurmayla servis edin.

Kaynak : HT Hayat
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
new-york-usulu-cheesecake-4248265.Jpeg


New York Usulü Cheesecake

Malzemeler

Tabanı için;

25 gr margarin
25 gr toz şeker
45 gr un
1 tutam tarçın
1 tutam zencefil

Üzeri için;

300 gr labne peynir
75 gr toz şeker
2 tane yumurta
1 yumurtanın akı
25 gr nişasta

Sosu için;

300 gr çilek, 100 gr pudra şekeri

Hazırlanışı;

Taban malzemelerinin hepsi bir kabın içerisinde karıştırılır.
Karışım ekmek kırıntısı kıvamına gelene dek ufalanılır. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın içerisine taban hamuru dökülüp iyice bastırılır. 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirilir.
Diğer taraftan peynir, şekerin yarısı ve nişasta mikser yardımıyla iyice çırpılır.
Ardından karışıma yumurtalar, 1 tane, 1 tane eklenip çırpılmaya devam edilir.
Ayrı bir kâsenin içerisin de yumurtanın akı ile kalan şeker beyazlaşana den karıştırılır.
Bir spatula vasıtası ile hazırlanılan bu beyaz karışım diğer karşıma yedirilerek eklenir.
İyice çırpılan karışım fırından çıkan hamurun üzerine dökülür.
Tekrar fırına yollanır 100 derecede 10 dakika kadar pişirilir.
Piştikten sonra bir müddet oda ısında bekletilir.
Orta kısmı hafifçe çökmesi beklenir.
Diğer tarafta sos için verilen malzemeler karıştırıp pişirilir.
Chees kek dinlendikten sonra sos üzerine dökülür ve dilimlendirilir.
Sosun her katmanına girmesini istiyorsanız dilimleyip de dökebilirsiniz.
Sosu döktükten 3 dakika sonra servide hazırdır.
Kaynak: Superanne

ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Pişirmeden pratik cheesecake

Pişirmeden hazırlayacağınız bu cheesecake hem basit hem de çok lezzetli!

pisirmeden-pratik-cheesecake-4800004.Jpeg

Malzemeler:

Kıtır bölümü için:

1,5 bardak ezilmiş tam buğday bisküvi
1/4 bardak esmer toz şeker
6 kaşık erimiş tereyağı

Cheesecake dolgusu için:

1 kg oda sıcaklığından tam yağlı krem peynir
1/4 bardak limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1/2 bardak bal
3/4 bardak yoğurt
Üzerine taze meyveler

Yapılışı:

Bir kasede bisküvi, toz şeker ve tereyağını iyice karıştırın. Kare borcam veya başka bir kalıba sıkıca ezerek yerleştirin. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dolgusu için krem peynir, vanilya, bal, limon suyu ve yoğurdu mikser ile karıştırın. Bisküvili tabanın üzerine dökün ve iyice düzledikten sonra 24 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine taze meyveler veya reçel gibi soslar dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul


cehess.jpg

Hurmalı Cheesecake:

Malzemeler:

1 su bardağı bisküvi
1/4 su bardağı toz şeker
4 silme yemek kaşığı margarin
2 paket cream cheese
1 + 1/4 su bardağı kahverengi şeker
3 yumurta
2 silme yemek kaşığı un
1 paket toz vanilya
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılıp doğranmış hurma
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su

Hazırlanışı:

Alt taban malzemelerini mutfak robotunuzdan geçirip karışmasını sağlayın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza kaşığın tersi ile eşit düzlükte yayıp bastırarak düzeltin. İçini yaparken buzdolabında bekletin. Eğer mutfak robotunuzun haznesi genişse yine ayni robotta veya genişçe bir kasede oda ısısındaki cream cheese'i krema gibi olana kadar çırpın (10-20 saniye kadar). Kahverengi şekeri ilave edip yine karıştırın. Ara sıra kenarlarından içeriye doğru sıyırıp iyice karışmasını sağlayın. Yumurtaları tek ,tek ilave edip yine karıştırın. En son un ve vanilyayı serpiştirerek ilave edip en son tekrar hafifçe çırpın. Hazırladığınız kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 160C dereceli fırında 55 dakika kadar ortası sertleşmeye yüz tutana kadar pişirin. Kalıpta soğuduktan sonra kenarlarından bıçakla geçirip kelepçeyi çıkarabilirsiniz. Alt tabanını çıkarmayın. Ceviz hariç üst malzemeleri tencereye koyup karıştırın. Koyulaşıp suyunu çekene kadar pişirin. En son cevizi ekleyip ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra düzgün şekilde cheesecake'inizin üstüne yayın. Dolapta iyice soğuduktan sonra kekiniz servise hazırdır.


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst