Çeşit çeşit şekerleme tarifleri

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
bademlivezmlikolatadili.jpg


Bademli ve üzümlü çikolata dilimleri

400 gr % 70 Kakaolu Çikolata
70 gr badem içi
75 gr kuru üzüm

Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolata eriyene kadar su üzerinde bekletin. Kaseyi suyun üzerinden alıp üzümleri ve badem içlerini eritilmiş çikolataya ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Mini fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Çikolatalı karışımı kağıdın üzerine döküp kaşığın tersiyle üzerini düzeltin. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında yarım saat bekletin. Keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Bademli ve üzümlü çikolata dilimleri artık hazır, afiyet olsun.

ikolatalelmaekeri.jpg


Çikolatalı elma şekeri
2 elma
80 gr bitter çikolata
Renkli drajeler

Çikolatalı elma şekeri: kolayca uygulanabilen çikolata tarifleri arasında üst sıralarda. Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve çikolata eriyinceye kadar bekleyin. Elmaları yıkayıp kuruladıktan sonra çikolataya batırın. Yağlı kağıt üzerine alarak 2 dakika bekletin. Tahta çubukları elmanın sap yerinden içeri doğru batırın. Renkli drajeleri elmaların üzerine yapıştırın ve çikolatanın donması için buzdolabında bekletin. Servis yapın. Çikolatalı elma şekeri artık hazır, afiyet olsun.

ikolatalkays.jpg


Çikolatalı kayısı

100 gr bitter çikolata
200 gr kuru kayısı
20 kabuğu soyulmuş badem

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Yağlı kağıttan yapılmış külahın içerisine doldurun. Kayısıları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Her kayısının ortasına birer badem yerleştirin. Kayısıların üzerine çikolata ile zigzaglar çizin ve donması için serin bir yerde bekletin. Servis kasesine yerleştirip servis yapın.

ikolatalveantepfstkldil.jpg


Çikolatalı ve Antep fıstıklı dilimler

400 gr Beyaz Çikolata
40 gr Antep fıstığı
40 gr kurutulmuş yaban mersini

Yemek tarifleri arasında kolay hazırlanabilen bir tarif. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp cam kasenin içine alın. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolata eriyene kadar sıcak suyun üzerinde bekletin. Çikolata eridikten sonra sıcak suyun üzerinden alın. İçine Antep fıstıkları ve yaban mersinlerini ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Mini fırın tepsisinin içine yağlı kağıt yerleştirin. Üzerine çikolatalı karışımı döküp kaşığın tersiyle üzerini düzleyin. Karışım oda ısısına geldikten sonra buzdolabında yarım saat bekletin. Keskin bir bıçaklara dilimlere ayırıp servis yapın. Çikolatalı ve Antep fıstıklı dilimler artık hazır, afiyet olsun.

fndklikolatakmeleri.jpg


Fındıklı çikolata kümeleri

100 gr Sütlü Çikolata
150 gr fındık

Fındıkları tavaya alın. Orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun ve soğumaya bırakın. Sütlü çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolata eriyene kadar kaseyi kaynar suyun üzerinde bekletin. Fındıkları çikolataya ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Bir tatlı kaşığı dolusu fındıklı çikolatadan alıp yağlı kağıt üzerine dökerek kümeler oluşturun. Buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın. Fındıklı çikolata kümeleri artık hazır, afiyet olsun.

fstklikolatalar.jpg


Fıstıklı çikolatalar

160 gr çikolata
1 çay bardağı iri kırılmış antepfıstık

Pratik kurabiye tarifleri arasında özel bir yere sahip. Çikolatayı küçük parçalara bölün ve bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu bir tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve erimiş çikolatadan kaşıkla dökerek yuvarlaklar oluşturun. Üzerine fıstık serpiştirerek oda ısısında sertleşmeye bırakın. Servis yapın. Fıstıklı çikolatalar artık hazır, afiyet olsun.

hindistancevizlibonbon.jpg


Hindistan cevizli bonbon

2 su bardağı hindistan cevizi
40 gr tereyağı
1 çay bardağı krema
Yarım su bardağı pudra şeker
80 gr bitter çikolata

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Bir kapta tereyağı, hindistan cevizi, krema ve pudra şekeri iyice karıştırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde dikdörtgen şekiller verin. Yağlı kağıt üzerine dizip buzdolabında 30 dakika bekletin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Buzdolabından aldığınız hindistan cevizlerini çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alın. Üzerlerine hindistan cevizi serpip tekrar buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Servis yapın

kuruyemiliikolatadiliml.jpg


Kuruyemişli çikolata dilimleri
25 gr tereyağı
1 çay bardağı krema
300 gr bitter çikolata
4 kuru kayısı
2 kuru incir
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yerfıstığı
1 çay bardağı ceviz
4 yemek kaşığı file badem

Lezzet pasta tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Tereyağı, krema ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı sos tenceresinde eritip bir kaseye aktarın. Kayısı ve inciri küp şeklinde doğrayın. Diğer malzemelerle birlikte çikolata karışımına ilave edin. 25 x 8 cm’lik dikdörtgen bir kalıbın içini strech folyo ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp 2 saat buzdolabında bekletin. Donan çikolatayı kalıptan çıkartın. İnce dilimleyip servis yapın. Kuruyemişli çikolata dilimleri artık hazır, afiyet olsun.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst