Cesit Cesit Lezziz Pizza Tarifleri-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Hamuru için:

  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]3-4 su bardağı arası un
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 tatli kasigi kuru toz maya
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatli kasigi seker
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 cay kasigi tuz
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 yemek kasigi kadar zeytinyagi
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı:

  1. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Geniş hamur yoğurma kabının içine suyu koyup toz mayayı serpiştirin.
  2. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Şekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
  3. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Daha sonra tuz, zeytinyağını ekleyip 3 bardak unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamuru ne kadar yoğurursanız içindeki gluten denen özü daha fazla çıkar ve hamurunuz daha elastik olur.
  4. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Top haline getirip hafif yağladığınız yoğurma kabınıza tekrar koyup üzerini plastik wrap ile kaplayıp kabarmaya bırakın (iki katına çıkana kadar, yaklaşık 45dak.-1saat arası)
  5. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Unlanmış tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uçları ile bastırarak yavaş yavaş açın. Hamuru çekiştirerek yuvarlaklığını koruyarak genişletin.( İsterseniz merdane ilede açabilirsiniz ancak elle açılan hamurlar içinde mayadan gelen hava kabarcıkları kaldığı için daha güzel olurlar.)
  6. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yuvarlak tepsiye yada normal fırın tepsisine mısır unu serpin yapışmaması için yada yağlayın.
  7. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hamuru yerleştirip biraz daha kabarmaya bırakın. Bu arada üst malzemeleri hazırlayın.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Pizzanın Üstünün Hazırlanması:

  1. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ufak bir cam kaseye 2 doluca yemek kaşığı domates salçası koyup yaklaşık bir çay bardağına yakın ılık su ile karıştırıp sıvılaştırın. Koyu bir sos kıvamında olmalı. İçine bir çay kaşığı dolusu kekik (oregano) ve reyhan (basil), tuz, biraz karabiber, isteğe göre biraz toz sarımsak ekleyip karıştırın. Sosunuz hamura sürmek üzere hazırdır.
  2. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]En üstüne de iri rendelenmiş mozarella peyniri veya kaşar peyniri + isteğe göre dilimlenmiş mantar, cubuk seklinde dogranmis dolmalik yesil veya kirmizi biberde ilave edebilirsiniz.
  3. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Onceden isitilmis yuksekisidaki firinda 450F (225C) kabarip ustu ve kenarlari kizarana kadar pisirin. Biraz ilindiktan sonra kesip servis yapin.
ALINTI

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ISPANAKLI PIZZA



[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Hamuru için:

  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] 3-4 su bardağı arası un
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta ısıtılmış su
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 tatlı kaşığı kuru toz maya
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatlı kaşığı seker
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 çay kaşığı tuz
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Yapılışı:

  1. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Geniş hamur yoğurma kabının içine suyu koyup toz mayayı serpiştirin.
  2. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Şekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
  3. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Daha sonra tuz, zeytinyağını ekleyip 3 bardak unu ilave edip yoğurmaya başlayın. ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamuru ne kadar yoğurursanız içindeki gluten denen özü daha fazla çıkar ve daha elastik olur.
  4. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Top haline getirip hafif yağladığınız yoğurma kabınıza tekrar koyup üzerini plastik wrap ile kaplayıp kabarmaya bırakın (iki katına çıkana kadar, yaklaşık 45dak.-1saat arası)
  5. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Unlanmış tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uçları ile bastırarak yavaş yavaş açın. Hamuru çekiştirerek yuvarlaklığını koruyarak genişletin.( isterseniz merdane ilede açabilirsiniz ancak elle açılan hamurlar içinde daha fazla mayadan gelen hava kabarcıkları kaldığı için daha güzel olurlar.)
  6. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Yuvarlak tepsiye yada normal fırın tepsisine mısır unu serpin yapışmaması için yada yağlayadabilirsiniz.
  7. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Hamuru yerleştirip biraz daha kabarmaya bırakın. Bu arada üst malzemeleri hazırlayın.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ü[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]st malzemesi için:

  1. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]500gr. kadar ispanagi yikayip dograyin.
  2. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Genisce bir tavada hafif zeytinyaginda 1 orta boy sogani iyice kavurun. Ardindan 1 dis ince dogranmis sarimsagi ilave edip 1 dakika kadar cevirin. Yanmamasina dikkat edin sarimsagin.
  3. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sonra dogradiginiz ispanaklari ilave edip ispanaklar sonup iyice kavrulana ve suyu buharlasana kadar karistirarak kavurun. ilinmaya birakin.
  4. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ilindiktan sonra hala suyu varsa bir kagit havlu ile sikin fazla suyunu.
  5. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ufak bir cam kaseye 2 doluca yemek kasigi domates salcasi koyup yaklasik bir cay bardagina yakin ilik su ile karistirip sivilastirin. Koyu bir sos kivaminda olacak. Icine bir cay kasigi dolusu kekik (oregano) ve reyhan (basil), tuz, biraz karabiber, istege gore biraz toz sarimsak ekleyip karistirin.
  6. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hamura once sostan surun. Daha sonra elinizle ispanakli ici esit sekilde yayip uzerine rendelenmis mozarella peyniri gezdirin. Yuksek isida onceden isitilmis 450F (225C) firinda 20 dakika kadar heryeri kizarana kadar pisirin. Biraz ilindiktan sonra kesip servis yapin.
ALINTI

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
BEYAZ PEYNIRLI PIZZA



Malzemeler:

  • 1 silme yemek kaşığı tozmaya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı eli yakmayacak sıcaklıkta su
  • 2 buçuk- 3 buçuk su bardağı arası un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • üst malzemeleri:
  • 100-150gr. yağlı veya orta yağlı beyaz peynir
  • 2 adet domates
  • 1 adet çarliston veya dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı salçalık biber
  • 1/2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • kekik, reyhan, karabiber
Yapılışı:

  1. Hamur yoğuracağınız kaba ılıktan sıcakça suyu aktarın.
  2. Üzerine toz mayayı ve tozşekeri serpiştirin. 5 dakika kabarması için bekletin.
  3. 2 buçuk su bardağı un, tuz ve zeytinyağını ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
  4. Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin. Hamur ne kadar çok yoğrulursa daha elastik ve güzel olacaktır.
  5. Hamuru top haline getirip kabın üstünü örterek mayalanması için 45-60 dakika bekletin.
  6. Bu arada peyniri ince dilimleyin ve parçalara ayırın.
  7. Domates ve biberleri ince halkalar halinde doğrayıp hazır hale getirin.
  8. Hamur kabardıktan sonra havasını indirip ikiye ayırın. Merdane ile orta kalınlıkta yaklaşık servis tabağı büyüklüğünde açın.
  9. İrmik serpiştirilmiş veya hafif yağlanmış tepsiye tepsinin büyüklüğüne göre tek tek veya yan yana koyun.
  10. Üzerlerine önce beyaz peynir, daha sonra domates ve biber dilimlerini serpiştirin.
  11. En son baharat ve kaşar peynirini ilave ettikten sonra ısıtılmış 200C dereceli fırında 20 dakika kadar altı ve yanları kızarıncaya kadar pişirip fırından alın.
  12. 3-4 dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
ALINTI

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
KABAKLI PIZZA



Malzemeler:

  • 1 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta su
  • 1 silme yemek kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • sosu için:
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 çay bardağı kadar su
  • kekik, reyhan, tuz
  • üzerine:
  • 2 adet yemeklik kabak (soyulup rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 kase kadar çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • beyaz peynir parçaları
  • 7-8 adet kiraz domates dilimleri veya normal iri olmayan domatesi dilimleyerek kullanın
  • arzuya göre bir miktar kaşar peynir rendesi
Yapılışı:

  1. Hamur yoğuracağınız kaba sıcak suyu aktarıp mayayı ve tozşekeri serpiştirin.
  2. 5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra unun bir kısmını ayırıp tuz ve zeytinyağı ile birlikte ilave edin.
  3. Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip yumuşak olarak hamurunuzu yoğurun.
  4. 5-10 dakika daha pürüzsüz olana kadar yoğüurduktan sonra yuvarlak hale getirdiğiniz hamuru üzerini nemli bir bezle kapatarak kabın içinde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. (hacmi iki katına çıkana kadar)
  5. Sos malzemelerini karıştırıp hazır hale getirin.
  6. Mayalanmış hamuru ikiye bölüp tepsinize sığıyorsa yan yana veya iki ayrı tepsiye konacak şekilde yaklaşık yarım cm. kalınlığında açın.
  7. Tepsinize hamurun yapışmaması için irmik serpiştirip açılmış hamuru fazla oynamadan içine yerleştirin.
  8. Sosunu her tarafına sürüp önce kabak rendesini, sonra diğer malzemelerden ve en son kaşar rendesini serpiştirip ısıtılmış 200C dereceli fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra servis yapın.
alinti

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
SOSISLI TAC PIZZA



Malzemeler:

  • Hamuru için:
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 su bardağı el yakmayacak sıcaklıkta ısıtılmış su
  • 2 tatlı kaşığı kuru toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • üzerine:
  • 3 adet sosis
  • yaklaşık 300gr. kadar kaşar peyniri
  • 1 ufak kase biberli yeşil zeytin
  • sosu için ev yapımı pizza sosu (yakında) veya
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım su bardağından az ılık su
  • 1er tatlı kaşığı kekik, reyhan, fesleğen
  • 1 çay kaşığı biberiye (arzuya göre)
Yapılışı:
sosislipizza2.jpg


  1. Hamurunu tarifinde anlatıldığı üzere hazırlayın.
  2. Sos malzemelerini orta boy bir kasede karıştırın.
  3. Sosisleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Kaşar peynirini iri rendeleyin, yeşil zeytinleride dilimleyin.
  4. Kabarmış pizza hamurununun havasını hafif söndürüp tekrar yuvarlak hale getirin ve elinizle, parmaklarınız yardımıyla hafif çekerek tepsiniz boyunda yuvarlak büyütün. Merdanede kullanabilirsiniz fakat pizza hamurunun elde açılanı makbuldür. İçindeki hava kabarcıklarını söndürmemiş olursunuz.
  5. Hafif yağlanmış tepsinize hamuru yerleştirin. Aralıklı olarak kanarlarına sosis dilimleri koyun ve parmağınızla hamuru altta birleştirecek şekilde sosisin etrafından sıkıştırın. (yan fotoğrafa bakınız)
  6. Sosunu yayıp kaşar peynirini yerleştirin. Dilimlenmiş sosis ve zeytinleri serpiştirip ısıtılmış 200c dereceli fırında altı kızarana kadar pişirin.
  7. Dilimleyip hemen servis yapın.
ALINTI

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
TAVUKLU PIZZA



Malzemeler:
  • 1 paketin üçte biri kadar yaşmaya veya 1 silme yemek kaşığı tozmaya
  • 1 su bardağından biraz az ılıktan sıcakça su (250ml. su bardağına göre)
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • üzerine:
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü (yaklaşık 400gr.)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • yarım su bardağı mısır
  • 2 adet kırmızı salçalık biber
  • 2 adet çarliston veya tatlı sivribiber
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • sosu için:
  • 2 yemek kaşığı somates salçası
  • yarım su bardağından az su
  • 1er tatlı kaşığı kekik, reyhan, fesleğen
  • tuz, karabiber
Yapılışı:

  1. Geniş hamur yoğurma kabının içine suyu koyup toz mayayı serpiştirin.
  2. Şekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
  3. Daha sonra tuz, zeytinyağını ekleyip 3 bardak unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamuru ne kadar yoğurursanız içindeki gluten denen özü daha fazla çıkar ve hamurunuz daha elastik olur.
  4. Top haline getirip hafif yağladığınız yoğurma kabınıza tekrar koyup üzerini plastik wrap ile kaplayıp kabarmaya bırakın (iki katına çıkana kadar, yaklaşık 45dak.-1saat arası)
  5. Tavuk göğsünü 1cm. kalınlığında dilimler halinda doğrayın.
  6. Soğanı yarım halka şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  7. Tavukları ilave edip 4-5 dakika çevirerek soteleyin.
  8. Biraz tuz ve karabiber ile tatlandırıp altını kapatın.
  9. Kabaran hamuru hafif yoğurup tepsinizin alabileceği genişlikte elinizle veya merdane ile hafif unlu tezgahta açın.
  10. İrmik serpiştirilmiş veya hafif yağlanmış tepsiye aktarın.
  11. Sos malzemelerini karıştırıp hamurun üzerine yayın.
  12. Sotelenmiş tavukları yayıp halka doğranmış biberleri serpiştirin.
  13. En son mısır tanelerini ve rendelenmiş kaşar peyniri koyup ısıtılmış 200C dereceli fırında hamurun altı ve sebzeler pişene kadar tutup sıcak olarak servis yapın.
ALINTI

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst