incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Hamuru için:
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]3-4 su bardağı arası un
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 tatli kasigi kuru toz maya
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 tatli kasigi seker
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 cay kasigi tuz
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1 yemek kasigi kadar zeytinyagi
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Geniş hamur yoğurma kabının içine suyu koyup toz mayayı serpiştirin.
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Şekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Daha sonra tuz, zeytinyağını ekleyip 3 bardak unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamuru ne kadar yoğurursanız içindeki gluten denen özü daha fazla çıkar ve hamurunuz daha elastik olur.
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Top haline getirip hafif yağladığınız yoğurma kabınıza tekrar koyup üzerini plastik wrap ile kaplayıp kabarmaya bırakın (iki katına çıkana kadar, yaklaşık 45dak.-1saat arası)
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Unlanmış tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uçları ile bastırarak yavaş yavaş açın. Hamuru çekiştirerek yuvarlaklığını koruyarak genişletin.( İsterseniz merdane ilede açabilirsiniz ancak elle açılan hamurlar içinde mayadan gelen hava kabarcıkları kaldığı için daha güzel olurlar.)
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yuvarlak tepsiye yada normal fırın tepsisine mısır unu serpin yapışmaması için yada yağlayın.
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hamuru yerleştirip biraz daha kabarmaya bırakın. Bu arada üst malzemeleri hazırlayın.
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ufak bir cam kaseye 2 doluca yemek kaşığı domates salçası koyup yaklaşık bir çay bardağına yakın ılık su ile karıştırıp sıvılaştırın. Koyu bir sos kıvamında olmalı. İçine bir çay kaşığı dolusu kekik (oregano) ve reyhan (basil), tuz, biraz karabiber, isteğe göre biraz toz sarımsak ekleyip karıştırın. Sosunuz hamura sürmek üzere hazırdır.
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]En üstüne de iri rendelenmiş mozarella peyniri veya kaşar peyniri + isteğe göre dilimlenmiş mantar, cubuk seklinde dogranmis dolmalik yesil veya kirmizi biberde ilave edebilirsiniz.
- [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Onceden isitilmis yuksekisidaki firinda 450F (225C) kabarip ustu ve kenarlari kizarana kadar pisirin. Biraz ilindiktan sonra kesip servis yapin.