Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Çerkez Tavuğu
Malzemeler
1 bütün tavuk
250 gr ceviz
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
5-6 diş sarımsak
½ bayat ekmek veya 150-200 gr galeta unu
Hazırlanışı
Bütün tavuk haşlanır. (Haşlama suyuna 2-3 bütün soğan ve yeşil biber atılabilir.) Haşlandıktan sonra tavuk ayıklanır ve didiklenir. Üstüne, kalan tavuk suyundan 1 bardak su (suyunu kendiniz ayarlayabilirsiniz), galeta unu, pul biber, karabiber, ceviz, biber salçası eklenerek yoğrulur. Bir müddet bekledikten sonra servise sunulur.
Alıntı