Çerkez Pastası (Sinop)

E

esmanur

Misafir
MALZEMELER:
1 su bardağı fırınlanmış mısır unu
5 bardağı su
Tuz
1-2 çorba kaşığı tereyağı.

HAZIRLANIŞI:
Suyu tencereye koyup kaynatın. Tuzunu ekleyin. Mısır ununu kaşık kaşık ekleyerek sürekli karıştrrın. Tüm mısır ununu koyduktan sonra karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca ateşten alın. Bir tabağa kubbe şeklinde koyup ortasını açın ve tereyağını koyup erimeye bırakın. Tabaktan kaşıkla alarak yiyin.
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Boyle de bır goruntusu var sanırım...

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • 5.jpg
    5.jpg
    17,8 KB · Görüntüleme: 79

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Pasta niye diyorlar acaba tuz konuyor çünkü :ne: biz bunu düz bir kaba yayıp üzerine bol beyaz peynir taze soğan ve kırmızıbiberli tereyağ gezdiririz

Burada tereyağı kendiliğinden pasta şeklinin içinde eriyor üstelik şekili ya belki o sebeple pasta denmiştir :acep:
 

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
teşekkürler arkadaşlar, ben çok severim bu yemeği. beyaz peynirle beraber harika gider.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
tereyagını kızdırıp üstüne dökülse daha iyi olur
tereyagının bu şekil konulması hoş olmaz diye düşünüyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst