Çentik Kebabı Tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul


Çentik Kebabı Tarifi


Malzemeler
500 gram bonfile et,3 çorba kaşığı domates sosu,2-3 çorba kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı tuz,kırmızı toz biber,4 adet patates,süzme yoğurt,2-3 diş sarımsak,domates, biber, patatesleri kızartmak için sıvı yağ

oupgo_a1c53bcb-e3ef-4b42-a993-d02b03ce4ab4_7.jpg


Hazırlanışı
Bonfilemizi ızgarada 2-3 dk alt üst yaparak hafif kızartıyoruz. ( Ben aynı işlemi, tost makinesini hafif yağlayarak yaptım) Ayni işlemi biber ve domatesler için de yapıyoruz. Eti jülyen şekilde kesiyoruz. Tavaya çok az domates sosu ve tereyağı koyup etleri ekliyoruz. Arada bir karıştırdıktan sonra kırmızı toz biberi ve tuzunu ilave edip et pişene kadar soteliyoruz. Kibrit çöpü kalınlığında doğradığımız patatesleri kızgın yağda yanmayacak şekilde hafifçe kızartıyoruz (azar azar koyarsanız birbirine yapışmazlar ) patatesleri kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Rendelediğimiz sarımsakları süzme yoğurtla karıştırıyoruz. Servis yapacağımız tabaklara önce patatesleri sonra yoğurdu ve tereyağında sote yaptığımız eti ekliyoruz. Tabağımızın kenarlarını ızgara yaptığımız biber ve domateslerle süslüyoruz. Afiyetle yiyoruz…
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst