Çene Estetiği Hakkında

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çene insan yüzünün en belirleyici yapılarından biridir. Çoğunlukla haklı ya da haksız, bir kişinin kişilik yapısı ile ilgili yorumlarımızın dayanağı olur.


Yüz güzelliğinde çehreyi tamamlayan onu biçimlendiren temel ögelerden biridir. Çene yapımız doğuştan gelen özellikler ya da yaşam içinde karşılaşılan çeşitli etkenlerle çehremizi olumsuz yönde etkiliyor olduğunda bu değiştirilebilir. Çene yapısını düzeltmek için yapılan işlemler çok küçük ve sınırlı işlemlerle büyük değişiklikler yaratabileceği gibi, bazen de çok daha ciddi müdahaleler gerektirebilir. Sonuçta istenilen ve o yüze uygun çene şekli yüz güzelliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Çene gelişimi sadece çene kemiği değil diş gelişiminden de doğrudan etkilenir. Çene üzerinde yapılan işlemler öncesinde diş yapısının her zaman önceden değerlendirilmesi gereklidir.

Çenenin boyutları küçültülebilir ya da büyültülüp daha belirgin hale getirilebilir. Ya da büyütme ve küçültme gerekmeksizin sadece şekli değiştirilebilir. Çenenin belirginleştirilmesi sadece çene kemiği üzerinde uygulanan küçük yer değiştirmelerle olabildiği gibi (mentoplasty) gerekirse dışarıdan bir doku eklemesi ile de yapılabilir. Çeneye bir doku eklemek gerektiğinde bunun iki yolu bulunmaktadır. Çene için hazırlanmış çeşitli boyutlarda hazırlanmış silikon olmayan çene protezleri vardır. Bu çene protezleri arzu edilen şekilde şekillendirilip çene kemiği üzerine yerleştirilerek istenen güzellikte bir çene kolayca elde edilebilir. Bu o kişiye başka bir alanda bir zorluk olmadan yarar sağlar. Ya da, gerekiyorsa kişinin kendi vücudundan da kemik alınabilmekte ve kendi kemiğiyle de benzer ameliyatlar yapılabilmektedir. Çenenin küçültülmesi gereken olgular ise çok daha basit işlemlerle sonuca ulaşabilirler.

Estetik çene ameliyatlarında hastanede kalma süresi 1 gündür, iyileşme genellikle ilk 1 haftada tamamlanır, şişlikler ve morluklar görülebilir ve görülürse de yaklaşık 12 günde kaybolurlar. İster büyültülme ister küçültme olsun elde edilen sonuç kalıcıdır, ve yıllar içinde bir değişikliğe uğramaz. Sadece kendi kemiğinin kullanıldığı kişilerde yıllar içinde ilk yapıldığından az bir fark ortaya çıkabilir.

Sadece görünüm değil de dişlerin de değişim içine alındığı operasyonlar daha geniş girişimlerdir, ve bunlar estetik amaçlarla yapılsalar da rekonstrüktif işlemler içinde anlatılması gereken bir konudur. Estetik çene ameliyatları bu tür geniş çaplı ele alınan çene olgularına göre çok daha rahat, konforlu ve risksizdir. Bir hafta gibi bir süre sonra çene yapısı tamamı ile değişmiş olarak normal hayata devam edilebilir.


Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst