Caz, flamenko ve mistisizm

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
576700detay.jpg


Caz, flamenko ve mistisizm

Flamenco Oriental ve Jazzing Flamenco, 4-5 Aralık’ta Cemal Reşit Rey sahnesinde

Sadece Tango Flamenco ile Kuzey Amerika’da 50’den fazla gösteriye imza atan Antonio Najarro Dans Topluluğu, İstanbullu seyircisiyle buluşuyor. Topluluk günümüzün en iyi dans gösterilerinden biri olan Flamenco Oriental ve Jazzing Flamenco gösterilerini 4-5 Aralık’ta Cemal Reşit Rey’de Türk izleyicisi ile buluşturacak.

Topluluk, Flamenco Oriental’da Doğu’nun mistisizmini, Jazzing Flamenco’da cazın şiirselliğini flamenkonun büyüsü ile göz kamaştırıcı bir mükemmellikte buluşturuyor. Antonio Najarro yönetiminde çalışmalarını sürdüren Antonio Najarro Dans Topluluğu bu her iki gösterisi ile karalar bağlamış, şenlik ateşi yakmış, isyankar, kararlı, arınmış, inançlı, tempolu, ağıtsal, gergin, yitik, bol aksiyonlu, neşeli bölümleri ile izleyenleri büyüleyecek.

11 BÖLÜM, 11 AYRI ÖYKÜ
Arjantinli müzisyenler, flamenko müzisyenleri ve dansçılardan oluşan 24 kişilik topluluğun, yaklaşık 1 saat 30 dakika süren gösterisi sırasında, flamenko dansının koreografik ve müzikal dili, Arjantin müziğinin tipik gelişleriyle sentezleniyor. ‘Flamenco Oriental’, flamenko ve klasik İspanyol dansının Ortadoğu mistisizmiyle kaynaşmasından ortaya çıkan 11 bölümde, 11 ayrı öykü sunuyor.

50’den fazla şehirde gösteri yapan grup, daha önce iki kez Türk izleyicisi ile buluşmuştu.

CRR Konser Salonu. Jazzing Flamenco: 4 Aralık Cumartesi, saat: 20.00. Flamenco Oriental: 5 Aralık Pazar, saat: 20.00. Bilet: 53-64 TL. Biletler, Biletix’ten alınabilir.

Habertürk
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Gösteri grev kurbanı oldu

İspanya'daki hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle sanatçılar İstanbul'a gelemedi

577980_detay.jpg



Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda bugün ve yarın gerçekleştirilecek Flamenco Oriental ve Jazzin Flamenco gösterileri, İspanya'daki hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle sanatçıların Türkiye'ye gelememesi üzerine Ocak ayına ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'den yapılan açıklamada, İspanya'da dünden itibaren hiçbir şekilde uçak iniş kalkışlarına izin verilmediği belirtildi. Konuk sanatçıların Türkiye'ye gelememesinden dolayı gösterilerin CRR Konser Salonu Sanat Yönetmenliği'nce Ocak ayına ertelendiği kaydedildi.

Netleşecek etkinlik tarihlerinin önümüzdeki günlerde crrks resmi internet sitesinde duyurulacağı aktarılan açıklamada, biletli sanatseverlerin ertelenen gösteriler için rezervasyon ve bilet onayı yaptırmaları gerekmediği ifade edildi.

Açıklamada, ertelenen etkinlikler için biletli seyircilerden özür dilenerek, biletlerini iade etmek isteyen sanatseverlerin konuyla ilgili detaylı bilgiyi biletix internet adresinden temin edebilecekleri bildirildi.
AA
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst