Çay tiryakileri bu haberi okusun!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çayınızı dumanı tüterken mi içmeyi seviyorsunuz? Malesef size kötü bir haberimiz var; içmeden önce onu bir parça soğutmanız gerekecek.

1756.jpg


İran'da yapılan ve Amerika'da da kabul görüp yayınlanan bir araştırmaya göre dumanı halen tüten, sıcak içeceği 2 dakika içinde tüketenlerin diğer kişilere göre gırtlak kanserine yakalanma riski 5 kat daha fazla.

4 DAKİKA BEKLEMENİZ GEREKİYOR

Uzmanlar kanser riskini kendinizden uzak tutmak için 4 dakika kadar içeceğinizin ılık hale gelmesini beklemenizi tavsiye ediyor.

Sıcak çayı sağlıklı hale getirmenin bir diğer yolu da bazılarımızın zaten tercih ettiği, limon sıkmak.

LİMON KOYMAK DOĞRU, SÜT YANLIŞ

Bir parça limon suyu ihtiyacımız olan günlük C vitamini takviyesine katkıda bulunur ve çayın içindeki antioksidanların alımını arttırır.

Sanıldığının aksine İngilizlerin tercih ettiği çayın içine süt koymna yöntemi ise çayın kalbe yönelik olan tüm faydalarını yok eder.

Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben hiç içmiyorum desem yeridir :dusun:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
ben çayı çok severim hatta çaysız duramam sıcak olayına gelince hiçbir şeyi çok sıcak içmemde yememde ben çorbamı bitirene kadar millet sofradan kalkar :icelim:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Çayınızı dumanı tüterken mi içmeyi seviyorsunuz? Malesef size kötü bir haberimiz var; içmeden önce onu bir parça soğutmanız gerekecek.

1756.jpg


İran'da yapılan ve Amerika'da da kabul görüp yayınlanan bir araştırmaya göre dumanı halen tüten, sıcak içeceği 2 dakika içinde tüketenlerin diğer kişilere göre gırtlak kanserine yakalanma riski 5 kat daha fazla.

4 DAKİKA BEKLEMENİZ GEREKİYOR

Uzmanlar kanser riskini kendinizden uzak tutmak için 4 dakika kadar içeceğinizin ılık hale gelmesini beklemenizi tavsiye ediyor.

Sıcak çayı sağlıklı hale getirmenin bir diğer yolu da bazılarımızın zaten tercih ettiği, limon sıkmak.

LİMON KOYMAK DOĞRU, SÜT YANLIŞ

Bir parça limon suyu ihtiyacımız olan günlük C vitamini takviyesine katkıda bulunur ve çayın içindeki antioksidanların alımını arttırır.

Sanıldığının aksine İngilizlerin tercih ettiği çayın içine süt koymna yöntemi ise çayın kalbe yönelik olan tüm faydalarını yok eder.

Alıntıdır!
ingilizlermi süt koyarmış babamın öğretmenlik yaptığı bir türkmen köyünde de
çaya süt koyarlardı hiç sevmezdim :orgu:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
dumanı tütmezse içemem ben tiryaakisiyim aman allah korusun:icelim::icelim::icelim::icelim:
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Tam bir çay tiryakisiyim, içmediğim zamanlar başım ağrır hatta... Ama sıcak içemem, 4-5 dk. beklerim...:sigara:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çay içmeyi sadece gündüzleri kahvaltı esnasında seviyorum. Kışında akşamları 1 bardak içerim. Zaten çok fazla sıcak sevmem. :kahve:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
caysiz birgün düsünemiyorum hele kahvalti edemem-kop
sütü ingilizler koyuyor normalde.
allahtan cayi cok sicak icmiyorum:ilknur:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
çayı biraz soğutarak içerim öyle kaynar kaynar içemem..
 

Debby

Daimi Üye
Katılım
29 Mayıs 2011
Mesajlar
1.313
Tepki
1.045
Puan
113
Konum
Eskişehir
Ben de tam bir çaykoliğim ama sıcak içmedikten sonra ne anlamı kalıcak :dertli: Çay dediğin sıcak içilir içini ısıtır sinirini stresini alır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst