Çatlamış topuklar için çözüm

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Çatlamış topuklar için çözüm

attachment.php


Vücudunuzun en zorlanan bölümü ayaklardır. Ne yazık ki, en çok ihmal edilen organlar da ayaklardır.

Eğer ayaklarınızın bakımını ihmal ederseniz ve ayaklarınıza özen göstermezseniz nasırlar, şişlikler, çatlaklar, enfeksiyonlar ve tırnak batması gibi bazı cilt ve ayak sorunlarına ortam hazırlamış olursunuz.

Doğru ayak bakımıyla bu cilt sorunlarını nasıl önleyeceğinizi öğrenin. Tek yapmanız gereken, bazı adımları uygulamak ve bazı tedbirler almaktır.

Her gece ayaklarınıza yağla masaj yapın

Bu, ayaklarınızı rahatlatmanın yanı sıra onların pürüzsüz olmasını da sağlar. Kışın ılık yağla birlikte susam yağı ya da hardal yağı kullanılabilir. Yazın, hindistancevizi yağı serinletici bir etki yaratır.

Eğer nasır gibi bazı ayak sorunlarınız varsa, burada bazı çözümler bulacaksınız. Nasır, ayakkabılarınız çok dar olduğunda, ayağa vurduğunda ya da ayağa tam oturmadığında oluşur. Bu, ayakların kemikli kısımlarında oluşan baskının ve kan dolaşımının engellenmesinin bir sonucu olabilir.

Ayak bakımında, nasırlar kontrol altına alınır ve iyileştirilir. Kadife çiçeğinin gövdesinden elde edilen özsuyu, yeşil incirden elde edilen sütü ya da papaya suyunu sık sık nasırlı bölgeye sürün. Bir dilim limonu, nasırın üzerine koyun ve gece boyunca yerinden oynamaması için, ayağınıza sarın.

Birçoğumuz çatlamış topuklardan dolayı sıkıntı çekeriz. Topuklarımızda ve ayak parmaklarımızın arasında çatlaklar oluşmasının nedeni, sert yüzeylerde çıplak ayakla yürümek ya da ayakların güneşe, rüzgara veya suya aşırı maruz kalmasıdır. Bu, ayaklara özen göstermemenin bir sonucudur.

Bu sorun için de çok faydalı ve pratik ayak bakım önerilerimiz vardır. Yaklaşık üç çorba kaşığı balmumuyla bir çay kaşığı dolusu susam yağını karıştırın. Bu karışımı biraz ısıtın ve çatlak kısımlara sürün. Ayaklarınızda rahatlama ve yatıştırıcı bir etki hissedeceksiniz. Susam yağı bu sorun için oldukça faydalıdır.

Bir başka alternatif çözümse 1 çay kaşığı mango ağacı suyuyla 1 çorba kaşığı suyu karıştırıp bunu çatlamış deriye sürmektir. Bütün bu yöntemler, işlemden sonra rahat hissetmek için, gece yatmadan önce uygulanabilir. Gün içinde, işlerimiz nedeniyle oturamadığımız için ayaklarımıza doğru bir bakım uygulamamız mümkün olmaz.

Bu ayak sorunlarının, iyi planlanmış ve doğru uygulanan bir ayak bakımıyla nasıl önlenebileceğini öğrenin. Eğer daha önce bu sorunları yaşamış ve kontrol altına almışsanız, aynı sorunun nüksetmemesi için ayak bakımı daha da önemlidir. Her yıl doktorunuza muayene olun. Muayeneden önce çoraplarınızı ve ayakkabılarınızı çıkarın.

Eğer ayaklarınızda çatlaklar, nasırlar ya da tırnak batması gibi sorunlar fark ederseniz, doktorunuza danışın. Her tür şişme ya da kızarıklık derhal doktora bildirilmelidir.

Alintidir ...
 

Ekli dosyalar

  • catlamis_topuklar_icin_cozum_1.jpg
    catlamis_topuklar_icin_cozum_1.jpg
    17,6 KB · Görüntüleme: 62

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst