Çatlakları önlemek için öneriler

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Bütün rahatsızlıklarda olduğu gibi, vücut çatlaklarının da oluşmasını önlemek, tedavi etmekten daha kolaydır. Bunun için de öncelikle cildin elastikiyetinin sağlanması gerekir. Ayrıca bazı hususlara da dikkat etmelisiniz:
Kısa zamanda aşırı miktarda kilo alıp vermekten kaçının. Cilt, vücuttaki yağ miktarının artıp azalmasıyla birlikte aynı hızda esnemeyi başaramadığı için yıpranır ve çatlaklar oluşur.
Cildin elastikiyetini kazanması ve koruması için çaba sarf edin. Bu amaçla yumuşatıcı yağlar, A, E ve F vitamini, kolajen, elastin ve hyalüranik asit yönünden zengin çatlak giderici kozmetik ürünleri düzenli olarak kullanmayı alışkanlık haline getirin.
Çok dar giysiler giymemeye özen gösterin. Bu tür giysiler kan dolaşımını güçleştirerek, cilde gereken oksijenin sağlanmasını engeller. Oksijen almayan cilt yeteri kadar beslenemediği için daha kolay yıpranır ve deformasyona uğrar.


Alıntıdır.
 
D

demetcik

Misafir
aynen önlem almıyoruz sonrada nasıl geçirebiliriz diye araştırmalar yapıyoruz aslında biraz dikkat etsek bunların hiçbiri olmayacak ama...
 
Katılım
13 Mayıs 2013
Mesajlar
13
Tepki
7
Puan
3
Konum
istanbul
kortizon kullanırken çok kilo alıp verdiğim için bacaklarımın her yanı çatladı. o zaman çok iyi bir dr. um vardı susam yağı sür demişti. cildi baya güçlendirip toparlıyor. tabi tamamen geçme gibi bir şey yok maalesef :(
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst