Çatallı Kek Tarifi

N

nuran34

Misafir
:findikim:
Malzemeler

Keki İçin:
3 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 fincan sıvı yağ (Türk kahvesi fincanı)
1 fincan süt (Türk kahvesi fincanı)
9 yemek kaşığı un
2 kabartma tozu
Sosu İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 kutu krem şanti (İçerisinde 2 paket olandan)
Hazırlanışı
Kek için önce yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Sırasıyla sıvı yağ, süt ve un eklenir. Çırpılır. En son kabartma tozu eklenerek hafif karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür. Fırında 180 derecede pişirilir.
Kekimiz pişerken sos hazırlanır. Tüm sos malzemeleri ocakta karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır.
Kreması için süt, un ve şeker ocakta karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra 2 paket krem şanti toz halinde eklenir. Ve beyazlayıncaya kadar mikserle çırpılır.
Fırında çıkan kek ılık hale gelince üzeri çatal ile çatallanır. ( ben daha iyi olduğunu düşündüğüm için bu işlemi bıçak ile yapıyorum) Ilık haldeki kekin üzerine yine ılık haldeki sos dökülür


Dikkat: Kek ve sos ılık olacak)
Kek sosu çekince üzerine krema sürülür. Ve süslenir. (Damla çikolata veya renkli şekerler veya kakao serpebilirsiniz.)
Afiyet Olsun:findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst