Caprese Salatası

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
caprese-salatasi-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

2 top mozzarella peyniri
2 adet orta boy domates
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi (arzuya göre)

Servisi için:

1 demet rucola (İtalyan rokası) (ya da körpe roka yaprakları)

KAÇ KİŞİLİK?
2 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
-

Püf noktası:

Tüm malzemelerin taze ve diri olmasına özen gösterin.

Servis önerisi:

Servisinde ev yapımı pesto sosu kullanmanın yanı sıra ince çekilmiş fesleğen ve zeytinyağını karıştırıp yeşil bir sos hazırlayabilir, çam fıstıklarını zeytinyağında kavurduktan sonra salataya katabilirsiniz.

Salatayı küçük parçalar halinde doğranmış mozzarella peyniri ve kiraz domateslerle de hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Domatesleri bol suda yıkadıktan sonra üzerlerini kurulayın, yeşil kısımlarını keskin bir bıçak ucu yardımıyla çıkartın.

Suyunu süzdürdüğünüz taze mozzarella peynirlerini kalın dilimler halinde kesin.

Domatesleri peynirlerle uyumlu olacak şekilde halka halka dilimleyin.

Servis tabağının orta kısmına bol suda yıkayıp kuruttuğunuz körpe roka yapraklarını öbek olarak yerleştirin.

Bir dilim peynir bir dilim domates olmak üzere servis tabağına dizin.

Üzerlerine çok az tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik serpiştirin.

Zeytinyağı ve nar ekşisiyle son dokunuşunu tamamladığınız salatayı bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst