Çağla Şikel Biyografi

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Çağla Şikel

cagla_1.jpg


Çağla Şikel kimdir, Çağla Şikel biyografiDoğum Yeri : Kars
Doğum Tarihi : 1978
Eğitimi : Yüksek Lisans

Eğitim hayatına İstanbul'da 1985 - 1989 tarihleri arasında Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu ile başlamış ve ilkokul 4. sınıftan itibaren İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında bale eğitimi almıştır. İlkokulu bitirdikten sonra 1990 - 1993 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında Ortaokul eğitimini tamamlamıştır. 1993-1996 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Lise öğrenimini bitirip, ardından 1997-1999 Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Yüksek Lisans eğitimi almış ve 1999 senesinde mezun olmuştur.

b01sr9.jpg


1996 yılında Odessia adlı Sinema filminde yer oynamıştır.

1997 yılında MISS TURKEY yarışmasında birinci olmuş ve sonrasında katıldığı Şeysel Adalarında yapılan MISS WORLD'97 güzellik yarışması ile Dünya dördüncüsü yani Avrupa Güzeli (EUROPE'S QUEEN OF BEAUTY ) ödülünü almıştır.

1997 - 2003 tarihleri arasında Fransa, ABD, Almanya, Çin, Rusya, Yunanistan, İsviçre ve Mısır'da defilelere çıkmıştır.2004 yılında Cennet Mahalesi'nde ve 2008'de Görgüsüzler dizisinde oynamıştır.
Hem çok güzel hem de çok konusuyor. Ve ne çok konustugunun ne de çok güzel oldugunun farkinda. 22 yasinda "feci iyi yakaladigina" inandigi yeni iliskisinden çok memnun.

01854ta.jpg

Cüzdaninda iki gazete kupürü. Birinci kupürdeki fotografta Çagla kafasinda Türkiye güzeli taci, gülümsüyor. Ikinci kupürdeki fotograf onu ve Beyaz’i gösteriyor. Küçük karede Beyaz, Çagla’yi öpüyor. Çagla yine gülümsüyor. Medyatik çiftlerin asklari böyle.

Beyaz’i "Ona doyamiyorum" diyecek kadar çok seven Çagla gazetelere neredeyse her gün haber olan askini, yine bu haberlerin kupürleriyle çantasinda sakliyor, belki de böyle yaparak korumaya çalisiyor.

Konservatuarda bale egitimi alirken bir yandan da model olma düsleri kuruyor muydunuz?

alapn1.jpg


Hep balerin olacagim, diyordum. Saçim bale topuzu, ayagimda tozluklar, mayolarim; pembe pembe dolasiyordum. Baska bir hayatim yoktu ve baska bir hayati da düslemezdim. Selin (Toktay) bizim bir alt siniftaydi. Yeni fotomodellige baslamisti. Bir gün kaslari yarim gelmisti. Hiç unutmam, "Ne kötüsün, nasil yaparsin!" falan olmustum. Fotograflarini getiriyordu mesela, hiç böyle özenerek bakmiyordum.

Balerinlik diye tutturmustum ama iste lise son sinifa dogru boyum 1.80’e ulasmaya baslayinca hareketlerim agirlasmaya basladi. Herkes fildir fildir, tikir tikir bale yaparken ben kollarimi bacaklarimi toparlayamaz oldum. Çok hirsli bir insanim. Yaptigim isin en iyisini yapmak isterim. Balede en iyisi olamayacagimi anladim. Biraktim.

Mankenlik ve baska neler yapmayi planliyorsunuz? Haber spikerligi mi oyunculuk mu?

Henüz mankenligi birakmayi düsünmüyorum. Mankenligi kisa süreli bir meslek olarak seçmedim. En az bir on sene yapmak isterim. O yüzden de kendime bakmam gerekiyor. Oyunculuga gelince... Çok teklif geldi. Önce kabul etmek istemedim. Çünkü ben manken-oyuncu-fotomedel Çagla sikel olmak istemedim. Mankensen mankensin çünkü. Ben bu isi yapiyorum ve bu iste iyiyim. Ama öyle bir teklif geldi ki dönülmez. Dönemedim. Erler Film’le anlastim. Çok profesyonel bir ekiple Zehirli Çiçek’te 22 bölüm çektim.

Kendinizi seyredince ne hissettiniz?
Çok güldüm. Kendimle dalga geçtim. Niye böyle yapmisim falan oldum. Igrenç yapmisim dedim. Ama son bölümde tüm bunlar minimuma inmisti. Kameraya yeni isinmistim.
Ne teklif gelirse gelsin, ben Çagla sikel bunu asla yapmam" dediginiz bir konu var mi?
Asla sarkici olamam herhalde. Yapamam. Piyano ve solfej egitimi almis olmama ragmen yapmam. Benim ilerde yapmak istedigim küçük dans okulu açmak. Ve orada koreograflik yapmak. Ugurkan Erez "Ben birakmak istiyorum, seni yetistirebilirim" diyor. Ben de "Bayila bayila gelirim" diyorum. Koreografiye yatkin oldugumu düsünüyorum.

Madonna mi Jennifer Lopez mi daha iyi dansçi?

Jennifer Lopez. Kizin tümünü çok begeniyorum. O teninin parlakligini seviyorum. Kadin çok güzel dans ediyor. Latin ya, o sicaklik var yani kizda. Ben çok severim tüm Latin danslarini.
Sizin de tipiniz melez. Nerelisiniz?
Babam Karsli. Azeri kökenliyim. Annem Adanali.
Eski sevgiliniz Bozok’la (Gören) ayrilma nedeniniz?
Çok güzel baslamisti, acayip böyle asik asik. Her günümüz beraber geçiyordu. Emel’in klibinde tanistik. 20 yasindaydim. Çok küçüktüm. Benim ilk iliskimdi. Iki buçuk senenin sonunda aramizdaki sevgi, saygi ve sefkat dökülmeye basladi.
Sevgiliden çok arkadas gibi mi oldunuz?
Fazla iç içe olduk. Arkadas olduk. Kötü bir iliski olmaya baslayinca bu alti-yedi ay üsenmede kaldi. Hiç ayrilmayacakmisim gibi geliyordu bana. Içimdeki sevgi bitse de.

"Tamam, bitti" demenizi saglayan neydi?
Benim biraz çocuk olmamdan kaynaklanan seylerden dolayi... Çok büyük hatalarim oldu. Ama onun da oldu. Sayginin ne kadar önemli oldugunu bu iliski bittiginde anladim.

Bir iliskinin nasil olmasi gerektigini mi ögrendiniz?
Beyaz’la iliskime basladigim anda anladim. Ya, iliskiler çok fazla hassasiyet gerektiriyor. Ince düsünce, karsindakine cidden çok büyük bir saygi duyman gerekiyor. Mesela, ben kiz arkadasimla konustugum gibi erkek arkadasimla konusmamaliyim. Biraz olgun olmak lazim. Hanimefendi gibi. Ama Bozok acayip çilgin biriydi.
22638898nc8.jpg

Siz?
Ben de öyleydim.
Artik degil misiniz?
Çilginliklar yasandi ve bitti. Bozok’la içtik de, sabaha kadar da eglendik. Bilmem ne de yaptik. Dozunu da kaçirdik. Her türlü seyin tadini çikardim. Bir süre sonra bunlarin bos oldugunu, o kadar vicik vicik olmamasi gerektigini ögrenince "Ne oluyor?" falan oldu Bozok.
Sonra hemen Beyaz’la mi birlikte olmaya basladiniz?
Üç ay sonra... Psikolojik olarak adapte olmaya çaliyorsun. Üzülüyorsun, kayip gibi iki buçuk senenin her gününü geçirdigim bir insan gidiyor. Birbirimizi özlemeden, sabahin köründen aksama kadar her gün birlikteydik.

Bu da mi bir hata?
Hata tabii. Birbirine doymaman lazim.
Beyaz da çok yogun çalistigi için ideal olani yakalamis mi oldunuz?
Feci yakaladik! Üçüncü aya giriyoruz. Hâlâ çok özlüyorum. Dün gördüm, ondan önceki gün gördüm. Birlikte zamanlarimiz o kadar çok az ki... Yetmemesi çok güzel. Ne görmeye, ne baska seye... doyamayacagiz.

Nasil sevgili oldunuz?
Birkaç yerde karsilasmistik ama benim o zaman sevgilim vardi. Ben sevgilim varken baska kimseyi görmem. Onun programina da katilmistim. O zaman bana ilgisi oldugunu simdi söyledi. Ankara’da, Baskent Moda Günleri’nde onun da programi vardi benim de. Orada bütün gün beraberdik.

Nasil "o gözle baktiniz" Beyazit’a?
Masada oturuyoruz. Sürekli imza ve fotograf dagitiyor falan. Agzina bir lokma atamiyor. Deniz Pulas dedi ki: "Iki dakika izin iste, sen de iki lokma bir sey ye." Beyazit "Belki de bir daha hiç göremeyecekler. Niye onlari bu zevkten mahrum edeyim?" dedi. Ben o anda yikildim. Bu sözlerinden acayip etkilendim. Çok dokunakliydi. Çünkü böyle bir yasam tarzi olan bir insanin bu kadar alçakgönüllü, mütevazi olmasi binde sifir bir ihtimal. Ben kendini begenmislige, snobluga gelemem. O yüzden ondan ilk kez orada çok etkilendim.

57qd5.jpg

Peki iki medyatik insan bir arada olmak çok zor degil mi?

Zor ama çok güzel çünkü Ates Hatti’nda olsun, sokakta olsun, insanlar Beyazit’i gördügü zaman suratlarinda bir tebessüm oluyor. Kimse dönüp de kötü kötü bakmiyor. Bagdat Caddesi tipleri bile gelip bize "Allah ayirmasin, kim bilir bu kadar güzel ve yakisikli iki insanin çocuklari nasil olur?" diye soruyorlar. Beyazit’a birinin ters baktigini görmedim. Bu mutluluk veriyor insana. Ama sokakta rahat rahat dolasmiyorsun. Bu da kötü tarafi.
Bozok’la da, Yunan tanrisi ve tanriçasi gibi bir çifttiniz. simdi Beyaz’la da. Herkes söylüyormus. Enteresan degil mi ideal bir güzelligin parçasi olmak?
Acaba nasil görünüyoruz, diye hiç düsünmedim. Kendimi disardan göremedigim için insanlarin tepkileri beni bazen sasirtiyor. Çok yakistiriyorlar, çok begeniyorlar. Ama Bozok’la yakismak yetmedi.

18dn3qo9.jpg


Çağla ile Emre’nin en mutlu günü
Manken Çağla Şıkel ile 3 yıldır aşk yaşadığı popçu Emre Altuğ, Kuruçeşme’deki gece kulübü Sortie’de dün gece evlendi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın kıydığı nikâhta, Çağla Şıkel’in şahitleri Erol Günaydın, Melek Baykal ve Müjdat Gezen’di. Emre Altuğ’un nikâh şahitleri ise Sinan Çetin, Yalçın Akyıldız ve Handan Taşkın’dı. Erol Günaydın rahatsızlığından dolayı nikâhın kıyıldığı yere kurulan barkovizyon aracılığıyla nikâha şahitlik yaptı.

Gelinlik ve damatlığı modacı Cengiz Abazoğlu hazırladı. Gecede Emre Altuğ’un orkestrası sahne aldı. Dekorasyonda 3200 adet kırmızı gül kullanıldı. Çift işlerinin yoğunluğu nedeniyle balayına çıkmadı.
Altuğ’un Star TV’de jüri üyeliğini yaptığı ’İkizler’ programından çiftin nikah anı canlı olarak yayınlandı. Sortie sponsor olduğu için çift düğün ücreti ödemedi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst