Çağın hastalığı Reflü'ye çare leblebi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
images


Çağın hastalığı Reflü'ye çare leblebi

Geçmiş yıllarda mide rahatsızlıklarının başında gelen ülser hastalığına iyi geldiği bilinen leblebinin, şimdi de günümüz hastalığı olan Reflü'ye iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlandı.

Halk arasında Mide Reflüsü olarak bilinen Gastro Özofageal Reflü hastalığı, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması olarak biliniyor. Doktorlar tarafından, Reflü hastalığında tedaviyi destekleyici olarak tavsiye edilen leblebinin, daha birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Leblebi diyarı olarak bilinen Çorum'da, 88 yıldır leblebi sektöründe faaliyet gösteren Gülşen Kuruyemiş Gıda Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gülşen, yaptığı açıklamada, mide hastalığı olan Reflü'ye leblebinin iyi geldiğini belirtti. Yatmadan önce bir avuç sade leblebi yenmesinin, Reflü hastalığına karşı önlem olduğuna dikkat çeken Gülşen, leblebinin midedeki zararlı asitleri emerek yok ettiğini kaydetti. Gülşen, şunları dile getirdi:

''Yatmadan önce bir avuç sade leblebi zararlı asitleri emerek yok ediyor. Aynı zamanda leblebinin bir diğer faydası ise anne sütünü çoğaltıyor. Lifli yiyecekler grubunda olduğu için leblebinin, bağırsak tembelliği konusunda da faydaları olduğu biliniyor. Yine bir başka faydası ise kilo verme konusudur. Günümüzde insanların hassasiyet gösterdiği kiloya karşı da öğün aralarında belirli ölçülerde tüketilmesi diyetisyenler tarafından tavsiye edilmektedir. Bahsettiğimiz konular leblebinin sağlığa olan faydalarından sadece bir kaçıdır. Daha başka bir çok faydası bulunmaktadır.''

Günümüzde tüketim alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çeken Gülşen, leblebinin türevlerinin de değiştiğini dile getirdi. Gülşen, son dönemde leblebi çeşidinin ise 25 olduğunu sözlerine ekledi.
Sabah
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ya ben leblebiyi hiç yiyemem yerken boğuluyorum sanıyorum gitmiyor boğazımdan aşağıya paniğe kapılıyorum bende:ilknur:
 

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
bir aralar vardı bende acı su şeklinde leblebi bilmiyordum baharatlılarıda güzel hele acılısı birde kuru üzümle nefis tabi burda sade olanından bahsediyor sanırım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst