Cacık (Alman usulü)

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
almancacikgu7.jpg

MALZEMELER:

2 çekirdeksiz salatalık,
1 tatlı kaşığı tuz,
1'er bağ maydanoz, dereotu ve fesleğen,
6 dal sığırdili,
10 yaprak kuzukulağı,
1 yeşil soğan,
2 diş sarımsak,
800 g yoğurt,
200 g taze krema,
1 tutam şeker,
akbiber,
limon suyu,
kırmızı turp,
garnitür için dereotu.

YAPILIŞI:

Salatalıktan bir parça kesin ve garnitür için saklayın. Salatalıkları küp halinde doğrayın, tuz ile karıştırın ve 10 dakika bekletin. Bu arada yeşillikleri yıkayıp ayıklayın. Soğanı ve sarımsakları kıyın. Bütün malzemeleri mikserde püre haline getirin. Cacığı bir kaseye koyun, şeker, biber ve limon suyu ile karıştırın. Salatalık dilimleri ve dereotu ile dekore edin. Cacığı, sarımsaklı ekmek ile hafif bir akşam yemeği olarak ikram edebilirsiniz.

Öneri: Cacığın içine birkaç parça buz atın; yoğurdu azaltıp yerine daha fazla taze krema koyabilirsiniz. Katı bir yumurtayı kıyın ve üzerine serpiştirin.

alıntı
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Ben cacığın içine bulduğum bütün otları atıyordum böyle cacıkmı olur diyorlardı yani benim ev ahalisi görsünler eller nasıl cacık yapıyormuş.Paylaştığın için emeğine sağlık:hhhhhh:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ne kadar cok malzeme giriyormus bunun icine,
ilk defa Alman cacigini duydum.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst