Buzlukta Patlıcan Saklama

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
patlcan.jpg


Buzlukta Patlıcan Saklama

Patlıcan 3 kilo aldım. Karnı yarıklık 8 tanesini ayırdım. Geri kalanını küp şeklinde doğradım. tuzlu suda acı suyu çıksın diye yarım saat beklettim. Daha sonra bir petetenin üzerinde kuruttuktan sonra yağda kızarttım. Soğduktan sonra istediğim miktarlarda buluk poşetlerine doldurdum. Ve daha sonra yemek yapmak üzere buzluğa kaldırdım.
patlcan2.jpg

Karnıyarıklık olanlarıda kızartıp o şekilde soğuduktan sonra 4 er adet buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırdım.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ya ben aslında koymak istiyorum; ama patlıcan nikotin üretiyorlar dediklerinden dolayı koymuyorum.:dusun:
 

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
harika ya. öğrendiğim iyi oldu. peki nk,ıspanak nasıl saklanır biliyormusun canım ya. saklayacağımda...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Bende hiç yapmıyorum heleki burası gibi pahalı olursa sebzeler sadece mevsiminde alıp tüketebiliyorsun mesela şuan bulunduğunuz yerde patlıcanı kaç liradan alıyorsunuz bilmiyorum ben burda dün kilosuna 4lira verdim ıspanağın kilosu bile 3lira burda sizler kaç liradan alıyorsunuz kızlar?
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
harika ya. öğrendiğim iyi oldu. peki nk,ıspanak nasıl saklanır biliyormusun canım ya. saklayacağımda...

Oky ben ıspanağı çok atarım dolaba
güzelce yıkayıp süzdürdükten sonra

ince ince kıyıp poşetleyip koyarım
özellikle böreklere çıkarıp çiğiden koyarım çok pratik oluyor

patlıcanı ise daha çok közleyerek koyarım
kızartmasını birkaç kere denedim tadında bir gariplik hissettim nedense
kızarmış patlıcanı pek tercih etmiyorm
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Bende hiç yapmıyorum heleki burası gibi pahalı olursa sebzeler sadece mevsiminde alıp tüketebiliyorsun mesela şuan bulunduğunuz yerde patlıcanı kaç liradan alıyorsunuz bilmiyorum ben burda dün kilosuna 4lira verdim ıspanağın kilosu bile 3lira burda sizler kaç liradan alıyorsunuz kızlar?

sıla ne kadr pahalıymış trabzon

burda ıspanak 1 tl
patlıcan 1,5
ama ben mevsimi değil diye pek almıyorum
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
sıla ne kadr pahalıymış trabzon

burda ıspanak 1 tl
patlıcan 1,5
ama ben mevsimi değil diye pek almıyorum

Malesef Hülyacım Trabzon çok pahalı ben patlıcanı yazın bile senin aldığın fiyattan almıyorum canımcım
Ben hep oyüzden diyorum Paris burası Paris diye:kptmya::kptmya:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
oysaki yağışı bol alan yeşillik bir bölge orası
şaşardım inan
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Oky ben ıspanağı çok atarım dolaba
güzelce yıkayıp süzdürdükten sonra

ince ince kıyıp poşetleyip koyarım
özellikle böreklere çıkarıp çiğiden koyarım çok pratik oluyor

patlıcanı ise daha çok közleyerek koyarım
kızartmasını birkaç kere denedim tadında bir gariplik hissettim nedense
kızarmış patlıcanı pek tercih etmiyorm

Birde ıspanağı püre gibi yapıp buz kalıplarına koyuyorlarmış çorbalara atmak için
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
patlıcan aldım pazardan 2 lira sılam sizin orası uçmuş bizim burda bile pazar pahalı diye kızıyoruz..meyve çok pahalı burda armut aldım bende kilosu 4 lira 4 tane armut giriyo bi kiloya:kptmya::kptmya: tanesi 1 lira şaka gibi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst