Buzlu havada yürüme teknikleri

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Soğuk ve karlı havaların kendini iyice hissettirdiği bugünlerde kayıp düşenler hastaneleri doldururken sokağa çıkmadan evvel alınacak basit tedbirler sakatlıkların önüne geçiyor.

421641095000.jpg


Uzmanlar topuksuz kösele altı lastikli veya kauçuk ayakkabı giyilerek ya da çorabı ayakkabının üzerine geçirerek düşmeye karşı tedbir alınmasını tavsiye ediyor. Kış mevsiminin kendini sert bir şekilde hissettirdiği şu günlerde basit tedbirler alarak buzlu ve karlı havalarda kaza geçirmeden yürünebilir. Uygun duruş ve yürüme tekniklerinin kar ve buzda kaymaları önleyerek kırık çıkık vakaların önüne geçilebileceğini söyleyen uzmanlar karlı buzlu ve yağmurlu havalarda acele edilmemesini tavsiye etti. Yolun her zamanki yürüyüş zamanından daha uzun süreceği hesaplanarak yola erken çıkılabileceğini de anlatan uzmanlar şu tavsiyelerde bulundu:

"Yürüme alanlarındaki kar ve buz kum ya da tuzla temizlemeli. Su geçirmez yalıtımlı kaymaz kalın tabanlı geniş ve yüksek olmayan topuklu ve hafif kışlık botlar kullanmalı. Sert buz oluşmuş ise botlara buz kıskaçları takmalı. Dengeyi sağlamak için baston kullanmalı. İleri yaşlardaki kişiler mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı. Atkı ve eldiven kullanmalı eller ısıtılmak için ceplere sokulmamalı. Ciddi yaralanmaların büyük kısmı kayma sırasında ellerin dengeyi sağlayamamasından kaynaklanıyor.

Adımlar küçük ve iki ayak arasındaki mesafe artırılarak yürümeli. Rahat kıyafetler giyilmeli ayakkabıların topuksuz kösele altı lastikli veya kauçuk olmasına dikkat edilmeli. Eskimiş kalın çorapları ayakkabının üstüne geçirilerek yola çıkılmalı. Düşme neticesinde meydana gelen kırıklarda ilk etapta soğuk kompres yapılmalı".


(Sabah)
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
karlı ve buz tutan yerlerde yürümesini bilmem,çok yavaş adımlarla ilerlerim..:ayk:
 
H

Hera

Misafir
Hiç bilmiyorum ki yürümedim teşekkürler paylaşım için..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst