Burma Baklava
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
3 yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 750gr kadar)
1 tutam tuz
Açmak için :1 büyük paket nişasta
İçine :Büyük bir kase ceviz içi (robottan geçirin) 2 yemek kaşığı şeker
Üzerine :1 su bardağı sıvıyağ,125 gr. tereyağ (eritin)
Şerbet :7 su bardağı şeker,7,5 su bardağı su,limon suyu
Süslemek için :Fıstıkiçi
Yapılışı :Sıvı malzemeleri karıştırıp azar azar unu yedirin (çok sert bir hamur olmayacak) 2 saat dinlendirin.18-19 bezeye ayırın her bezeyi bol nişasta ile incecik açın.bir kenarına ceviz koyun oklavayı sararak rulo yapın (gevşek olmasın) dikkatlice büzerek oklavadan çıkarın bıçakla 4 eşit parçaya bölün yağlanmış fırın tepsisine dizin tepsi dolunca üzerine kızgın sıvıyağ-tereyağı karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin sonra 150 dereceye indirip içininde güzelce ağır ağır pişmesini sağlayın.Ilık tatlıya ılık şerbeti dökün çekmesini bekleyin fıstıkiçi ile süsleyin...
Afiyet Olsun
Son düzenleme: