Bunlarda benim diyet önerilerim

KraliceKim

Yeni Üye
Katılım
22 Şubat 2016
Mesajlar
6
Tepki
1
Puan
1
Yaş
39
Konum
Ankara
TARÇIN YERİNE

Tarçın kan şekeri seviyelerini dengeler, atıştırma dürtüsünü bastırır. Ananas ise daha da ileriye giderek, içeriğindeki bir enzim sayesinde yağ hücrelerinin gelişimini yavaşlatır.

DOĞRU KARBONHİDRATLAR

Yaptığınız sporun türü ne olursa olsun, vücudun kullandığı ilk yakıt kaynağı karbonhidratlardır. Antrenman sırasında yüksek performans göstermek için glikojen depolarınızın dolu olması gerekir. Glikojen depolarını doldurabilmenin tek yolu da yeterli ve dengeli karbonhidrat tüketmektir. Ancak glise-mik indeksi yüksek ve işlenmiş karbonhidratlar hızla yağlanıp kilo alınmasına neden oluyor. Beyaz ekmek, çikolata, şekerleme. sütlü tatlılar, kek. kurabiye. poğaça, börek, yağda kızartma hamur işleri ve glise-mik indeksi yüksek meyveler (karpuz, kavun, muz. üzüm) bunlardan bazıları. Tüketmeniz gereken doğru karbonhidratlar ise koyu esmer ekmek, esmer pirinç, kinoa. karabuğday, bulgur. yulaf ezmesi, müsli. glise-mik indeksi düşük meyveler (elma, armut, şeftali, erik, portakal. ananas vb.).

diyet.jpg


MİDENİ OYUNLA KANDIR

Bir tane elmayla patates kızartması yemek arasında kararsız kaldığınızda, hemen telefonu çıkarın ve kendinizi oyuna verin. Oyun oynayanlar zararlı atıştırmalıklara sırt çevirip daha sağlıklı şeyler yiyor. Ancak önemli olan gerçekten zorlu bir oyun oynamak.

sdm-diyeti-artik-turkiye-de-6598549.jpeg


YAĞI DEĞİL, ŞEKERİ KES

Şeker vücuda girdiği anda emilip ****bolize ediliyor. Haliyle normal yağdan daha hızlı bir şekilde vücut yağına dönüşüyor. Bir süre şekerden uzak durun. Özellikle asitli içecekler. dondurma, şekerli gıdalar ve meyve sularından tamamen kaçın.

dukan-diyeti-listesi.jpg


KRİZİ YENMEYİ BİL

Öğleden sonraları çikolata ya da gofret gibi şekerli bir şeyler atıştırmak mı istiyorsunuz? Krizi avantaja çevirin. Günün bu saatinde yiyeceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar, akşam yemeğinde çok yemenizi engelleyecektir. Ton balığı ve mısır İkilisi ya da ufak bir tabak salata işinizi fazlasıyla görecektir. Ayrıca ofis çekmecenizde her zaman sağlıklı birkaç atıştırmalık bulundurun. Öğün aralarında bunları yemek ****bolizmanızın yavaşlamasına engel olur ve açlığın önüne geçer.

diyet1.jpg


HİNDİSTANCEVİZİ SÜTÜ İÇ

Bir kutu enerji içeceği 150 kalori içerirken. Hindistan cevizi sütünde sadece 92 kalori bulunuyor. Bu tropikal süt yoğun bir antrenman için ihtiyacınız olan enerjiyi sağlıyor ve terleyerek kaybettiğiniz elektrolitleri yeniliyor.

30-gunde-10-kilo-diyeti.jpg


FAST FOOD ÇOCUKLARI

Hamburger yemek için tutturuyorsanız, yanındaki kızarmış patatesten vazgeçin. Tek özelliği onlarca karbonhidrat. yağ ve kalori sunmak olan kızartma yerine patates püresi.

dukan-diyeti-ile-kilo-verme.jpg


KAÇAMAK

yapıyorsanız haftada bir gün kaçamak yapmakta özgürsünüz ama bunun sınırlarını iyi çizmelisiniz. Tüketeceğiniz kızartma miktarını günlük kalori alımınıza göre belirleyin. Abur cubur tüketiminiz günlük kalori toplamınızın yüzde 10'u ila 20’sini geçmemeli. Örneğin 2 bin kalorilik bir diyette kaçamak hakkınız 200 ila 400 kalori kadardır. Orta büyüklükteki bir porsiyon patates kızartması da ortalama 400 kalori eder. Aklınızda bulunsun, kendinizi sevdiğiniz yiyeceklerden mahrum etmek, daha sonra onları aşırı tüketme ihtimalinizi artırır.


mdiyet.jpg


PİZZA MI, MAKARNA MI?

İkisi de karbonhidrat dolu ama en azından sağlıklı malzemeler seçin. Makarna istiyorsanız domatesli bir sos. pizza ısmarlayacaksanız bol sebze malzemesi seçin. Dışarıda yiyecekseniz daima ince hamurlu pizza tüketin. Kalın hamur yerine ince bir hamur seçtiğinizde, alacağınız kalori miktarı ortalama yüzde 26 oranında azalıyor. Hızlı ve sağlıklı bir pizza hamuru peşindeyseniz. tam buğdaylı undan yapılanı bulun.

Önce ağzınıza kuruyemiş atın. Bu. kan şekeri seviyenizi dengede tutacak ve alkolün emi-limini yavaşlatacaktır. Ayrıca herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak için alkolü günde dört, haftada 14 içecekle sınırlandırmanızda fayda var.

diyet.jpg


ÖĞLE YEMEĞİNİ DIŞARIDA YE

Ofiste yemeğinizi dışarıdan söyleyip masanızda yemeyi bırakın. Öğle yemeğini masasında yiyenlerin bel çevreleri, dışarıda yiyenlere göre üç santimetre daha geniş olabiliyor.

Bu yüzden artık öğle vaktine doğru dışarıda yemek yemek için program yapıp, iş arkadaşlarınızı da bu konuda örgütleyin. Bu küçük değişim, gün içinde 250 kalori daha az almanızı sağlayacak.

diyet_menusunun_vazgecilmezleri_4711-15.jpg


PORTAKAL SUYU YERİNE ELMA SUYU

Çok sağlıklı olarak görülen portakal suyu, aslında sanıldığı kadar masum değil. Yapılan bir araştırma, daha fazla fruktoz tüketenlerin organlarında yüzde 20 daha fazla yağlanma olduğunu gösterdi. Portakal suyunu haftada üç bardaktan fazla içmeyin. Onun yerine, enerji veren lifler yönünden zengin olan elma suyunu tercih edebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst