incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 adet limon
Sos için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Rendelenmiş limonun kabuğu, suyu ve ılık su ilave edilerek karışım hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Kek karışımı yağlanmış büyük kare borcama dökülerek, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir. (Borcamda pişirdiğiniz keklere, pişip-pişmediğini anlamak için kürdan testini yapmayı ihmal etmeyin.) Soğuyan kek, önce boyuna 3'e kesilir, daha sonra boyuna ince dilimler halinde 10'a bölünür. (Toplam 30 ince dilim olacak şekilde.) Ayrı bir kap içerisinde sos, soğuk olarak hazırlanır. Herbir dilim borcamdan çıkartılarak sosun içine çok az batırılıp çıkartılarak, hemen ardından hindistan cevizine bulanır. (Kek, bir sünger gibi sosu çektiğinden, aslında tam bir ıslak kek kıvamında oluyor. Kek, sosun içerisinde fazla kalırsa dağılabilir, aman dikkat...)
[FONT=']
ALINTI