Buğdaylı yaz çorbası

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Buğdaylı yaz çorbası

attachment.php


Malzemeleri

1 su bardağı haşlanmış dövme buğday
Yarım su bardağı şeker fasulye
5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Kuru ya da taze nane


Üzeri için

Kuru nane


Hazırlanışı

Buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday ve fasulyenin suyunu süzüp tencerelerde yumuşayıncaya kadar üzerlerini geçecek kadar suyla birlikte haşlayın. Taneleri süzüp sularını saklayın. Derin bir kasede yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın. Buğday, fasulye, tuz, kuru veya kıyılmış taze naneyi ekleyip karıştırın. Boza kıvamında olana kadar haşlama sularından ekleyin. üzerine kuru nane serpip servis yapın.
Buğdaylı yaz çorbası artık hazır, afiyet olsun.

Alintidir.
 

Ekli dosyalar

  • Budayl_yaz_orbas__tarifi_iin_TIKLAYIN.jpg
    Budayl_yaz_orbas__tarifi_iin_TIKLAYIN.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 39

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst