Bu yıl 100 bin araç üretecek, kriz geçince 200 kadın işçi alacak!

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
SON dönemde araç toplatma denince akla gelen Toyota'nın, Adapazarı fabrikasında bu yıl 100 bin adet otomobil üretilecek. Toyota Otomobil Sanayi CEO'su Tamer Ünlü, global kriz yüzünden üretim ve istihdamın düştüğü Adapazarı fabrikasında yukarı trendin başladığını söyledi. Başta Almanya ve Fransa olmak üzere Batı Avrupa pazarlarına araç ihraç ettiklerine dikkat çeken Ünlü, üretimde deneme amaçlı 20 kadın işçi çalıştırdıklarını ama kriz yüzünden bunların işine son vermek zorunda kaldıklarını belirttikten sonra, kriz sonrası istihdam planında kadınlara yönelik 'pozitif ayrımcılık' talimatı verdiğini söyledi.

KADIN ÜRETTİ, ALICI SIRAYA GİRDİ
Sadece kadınların çalıştığı ve Türkiye'de 3 fabrikası bulunan Yazaki üretimi elektrik kablolarının Avrupa'dan büyük ilgi görmesinin de bu kararda etkili olduğunu söyleyen Ünlü, 'İnsan kaynaklarımıza talimat verdim. Kriz geçip, yeni eleman alacağımız zaman eskiden olduğu gibi 20 kadın işçi değil, en az 200 kadın alalım, dedim.'

Gece vardiyası var, kadın çalışmaz dendi
TAMER Ünlü, 2 yıl öncesine kadar üretimde hiç bayan işçi düşünmediklerini belirterek, değişimi özetledi: ''Dünyanın bütün Toyota fabrikalarını gezdim, hepsinde var. Hele Amerika'da, Japonya'da çok yaygın. Sakarya muhafazakar bir bölge. Gece vardiyası olacak, kız işçi gece 3'te evine gidecek. Olmaz dendi. Bir gün 'niye düşünmüyoruz' dedim. Tuvaletleri organize ettim, duş ayarladım. 'Geçici 20-30 tane alın' dedim. Bazıları girer girmez çıktı, ama çoğunluğu güzelce çalıştı. Mükemmel çalıştılar. Bunlar geçici olarak denemeye alındığı için kriz çıkınca, rakamlarımız 2009'da düşünce onları da maalesef çıkardık.''

Alıntıdır!

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.924
Baslıgı okudukdan sonra ıcımden gecenı yazasım geldı...

Yanı o 200 kadın hep işsiz kalacak...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar