Bu soruları sormadan estetik yaptırmayın

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bu soruları sormadan estetik yaptırmayın

Estetik cerrahi kararını vermeden bu soruların cevaplarını öğrenin...

attachment.php


Birçoğumuz yaşlanmanın etkilerini gidermek için, vücudumuzda irili ufaklı birtakım değişiklikler isteriz. Bu bazen mimik çizgimizi düzeltmekken, bazen de meme estetiği gibi ciddi bir operasyon olabiliyor. Ancak bu kararı almadan önce, aklınızda hiçbir soru işareti kalmaması gerekiyor. İşte estetik cerrahi öncesi hastaların sorması gereken sorular ve cevapları.

SORU: Estetik operasyon geçirmek istiyorum ve arkadaşlarım birkaç cerrah tavsiye etti. Benim için doğru olan doktoru nasıl seçmeliyim?
CEVAP: Kulaktan kulağa yayılan isimler mükemmel sonuçlar doğurabiliyor. Fakat doktorunuzun sıklıkla tavsiye edilen, güvenilir bir isim olmasının yanı sıra, ilgilendiğiniz ve yaptıracağınız operasyon konusunda da deneyimli olduğundan emin olmalısınız. Aynı zamanda doktorunuzu ve operasyon geçireceğiniz kliniği iyi araştırmalı, gerekli kriterlere sahip olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Hatta mümkünse; o klinikte daha önce operasyon geçirmiş hastalarla irtibat kurarak, onların yaşadığı deneyimler hakkında bilgi almalısınız.

SORU: Doktorumla yapacağım ilk görüşmeden neler beklemeliyim?
CEVAP: Öncelikle, bu görüşmenin 30-45 dakikadan az sürmemesi gerekiyor. İlgilendiğiniz işleme göre, bu süre bir saate yakın ya da gerekliyse daha uzun olabiliyor. Doktorunuzun bu zamanı tamamen size ayırarak, geçireceğiniz işleme dair tüm ayrıntıları açıklaması gerekiyor. Görüşmeye gitmeden önce iyi bir araştırma yaparak, merak ettiğiniz soruların bir listesini çıkartmanız da önem taşıyor. Bu görüşmede; söz konusu operasyon için doğru bir aday olup olmadığınız değerlendiriliyor, ayrıca olası riskler ve
potansiyel komplikasyonlar hakkında da bilgi veriliyor. Bununla beraber, doktorunuzun istediğiniz işleme dair muhtemel sonuçlardan çeşitli örnekler göstererek, operasyonu gerçekçi bir şekilde açıklaması gerekiyor.

SORU: Operasyon öncesi doktorumla kaç görüşme yapmam gerekiyor?
CEVAP: İşlem öncesi yapacağınız ortalama iki görüşme, aklınızdaki tüm soruların ve endişelerin giderilmesine yardımcı olabiliyor. Uzmanlar ise, hastanın estetik operasyona tüm olasılıklar hakkında bilgi sahibi olup, kendini rahat hissederek girmesinin önemine değiniyorlar.

SORU: Bir günde 10 estetik operasyon geçiren insanların hikayelerini duyuyoruz. Tek seferde kaç operasyon geçirmek güvenli oluyor?
CEVAP: Genellikle aynı gün içerisinde iki operasyon yapılmasında bir sorun olmuyor. Tek seferde yapılacaksa, ameliyathanede geçirilecek sürenin en fazla 6 saat olması gerekiyor. Ancak bu sayının ve sürenin artması, hastaların psikolojik ve fiziksel olarak travma yaşamalarına yol açabiliyor. Uzamış ya da sürekli yapılan cerrahi müdahaleler yüksek risk taşıyor. Uzmanlar, meme ve karın ya da meme ve yüze uygulanacak işlemler gibi çoklu operasyonların ise tek seferde uygulanabileceğini belirtiyor.

SORU: Ameliyat sonrası iyileşme dönemim nasıl geçecek?
CEVAP: Bu süre yapılan işleme göre değişmekle birlikte, hastalar ortalama 7-10 gün içerisinde ayağa kalkıyor ve günlük hayata dönebiliyor. Fakat estetik operasyonun kesin sonuçlarını görmek için 6 ay ya da daha uzun bir süre gerekebiliyor.

SORU: Sonuçlardan memnun kalmazsam ne yapabilirim?
CEVAP: Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız, sorununuzu estetik cerrahınız ile konuşarak, birlikte en iyi çözümü bulmaya çalışın. Öncelikle, operasyon öncesine ait fotoğrafınızla şu anki halinizi karşılaştırın. Gerçekçi sonuçlar, beklentileriniz ve potansiyel bozukluklar üzerine, daha önce yaptığınız görüşmeleri değerlendirin. Tüm bunların ardından, oluşan sonucu kabul edebileceğiniz gibi, yeni bir operasyon yaptırma yoluna da gidebilirsiniz. Eğer endişelerinizin geçmediğini hissediyorsanız farklı uzmanların fikirlerini de alabilirsiniz.

SORU: Yara izim olacak mı?
CEVAP: Evet! Yapılan uygulamaya göre değişse de, yüzde 50 oranında iz kalma ihtimali bulunuyor. İzlerin nasıl olacağı ve vücudunuzun hangi kısmında bulunacağı ise yüzde 50 kullanılan yönteme, yüzde 50 de iyileşme sürecinize bağlı değişiyor.

SORU: Değişim için çok fazla para ve zaman harcamasam da, belirgin sonuçlar almak istiyorum. Bu durumda benim için karşılığını alabileceğim en iyi operasyon nedir?
CEVAP: Botoks, dolgu maddeleri ve kimyasal peeling gibi cerrahi olmayan uygulamalar son derece başarılı sonuçlar verebiliyor. Ancak meme büyütme, küçültme ve kaldırma gibi bir estetik operasyon yaptırmayı düşünüyorsanız, bu işlemlerden de kısa sürede sonuç alınabiliyor.

Ayşegül Uyanık Örnekal
 

Ekli dosyalar

  • bu_sorulari_sormadan_estetik_yaptirmayin_1.jpg
    bu_sorulari_sormadan_estetik_yaptirmayin_1.jpg
    16,8 KB · Görüntüleme: 93

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst