Bu sonbahar gidebileceğiniz sergiler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.284
Tepki
83.521
Puan
113
Konum
İstanbul
ergi_c488f0d0-fcdf-4ae6-9348-1c66828008cb_8_A02AEFDE-1A89-4AEF-BE4A-84072C8CCE76.jpg

Bu sonbahar gidebileceğiniz sergiler

Sonbahar etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor...

Sinema ve tiyatro sonbaharda tercih ettiğimiz etkinliklerin başında geliyor. Alternatif ne yapabilirim diye düşünüyorsanız size keyif alacağınız sergi önerilerimiz var.

10 Eylül Tarihinde Şahin Kaygun'un "Gizli Yüz" sergisi ile başlayacak olan;
* Anne, ben barbar mıyım?
* Foto Muhabirliğinin 40 yılı
* Salt Beyoğlu ve Ottomatik Düşler sergisini mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

618cd8a81f.jpg

Anne, ben barbar mıyım?” ( 14 Eylül-20 Ekim )

Başlığını şair Lale Müldür’ün aynı adlı kitabından alan 13. İstanbul Bienali, politik bir forum olarak kamusal alan fikrine odaklanacak. Bienalde sanat aracılığıyla “kamusallık” kavramını yeniden düşünme imkânı yaratmayı, yeni düşünce ve hayal gücü kanalları açmayı ve tartışma zemininin yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen işler yer alacak.

elips%20galeri.jpg

Gizli Yüz “Ellipsis Gallery

Elipsis Galeri, 10 Eylül - 20 Ekim tarihleri arasında Şahin Kaygun'un "Gizli Yüz" sergisine ev sahipliği yapacak. Türkiye’de çağdaş fotoğrafın öncüsü Şahin Kaygun, 20 yılı aşkın süredir ilk kez İstanbul’da solo sergisi ile karşımıza çıkıyor. Serginin küratörlüğünü ise Yekhan Pınarligil üstleniyor.

fotomuhabirligin_40_yili_sipa_kusagi.jpg

Foto Muhabirliğinin 40 yılı “Fransız Kültür Merkezi”2014 e kadar devam ediyor.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Gökşin Sipahioğlu’nun kurucusu olduğu Sipa Press Haber Ajansı Fotomuhabirlerinin geçtiğimiz40 yıl içerinde tanıklık ettikleri yakın tarihin önemli olaylarından oluşan bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. 27 Eylül'de Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

3.jpg

Vadedilmiş Bir Sergi “Salt Beyoğlu” ( Tarih: 10/9/2013 - 3/1/2014 )

Gülsün Karamustafa’nın Türkiye’de uluslararası platformda bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı sergsi Vadedilmiş bir sergi, SALT Beyoğlu ve SALT Galata ‘ da yer alıyor. Sanatçının Vaat Edilmiş Resimler ( 1998-2004) serisinden esinlenen sergi adı,bu büyüklükte bir projenin zamanının geldiğini işaret ederken ,Karamustafa’nın iki farklı sanatsal varoluş biçiminin; resimlerinin ve avangart sanat pratiğinin buluşma noktasının da altını çiziyor.Sergi, sanatçının 70’lerin sonundan günümüze kadar devam eden işlerini içeriyor.

q.jpg

Ottomatik Düşler “G-art Galery”

Sanat hayatında 10 yılı demlendirmiş ve kendi düş dünyasını kurmayı başarmış genç sanatçı Can Yeşiloğlu / Onston, geçmişin Osmanlı imgesi ile bugünün megapol İstanbul'u arasında yeni köprüler kurarak bir paralel evren kuruyor. Bu düş aleminde; yapılar hayvanlarla, makineler insan bedenleri ile iç içe girip, yeni ve mutant diyebileceğimiz formlar yaratırlar. Bu dünyanın iş makineleri etsel formalara, fesli "neo Osmanlı" beyleri ise sokak punk' larına karışırlar.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst