Bu Kızların E-Postalarına İnanmayın!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Sahte Evlilik Teklifine Kanmayın



Yunanistan’dan gönderdiklerini söyledikleri e-postalarla evlilik vurgunu yapıyorlar. Türkiye’deki internet kullanıcılarına “Evlenmek için Türkiye’ye gelmek istiyorum. Annem kanser hastası üvey baba yanında kalıyorum yardım edin” şeklide e-posta göndererek para istiyorlar. Bu maile kananlar yandı.



Kısmet ayağımıza geldi diye sevinmeyin. Bulgaristan’dan cep telefonu kullanıcılarına ulaşarak para koparan dolandırıcılar şimdi de Yunanistan üzerinden çalışmaya başladı. Aynı arkadaş grubuna gelen e-posta ile olayın bir dolandırıcılık olduğunun farkına varanlar sikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle uyardılar. Şikayetlerde “Sahte evlilik teklifine kanmayın. İnandırıcı olabilmek için türbanlı kızların fotoğraflarını kullanan dolandırıcılar, e-posta ya da telefon ederek dönüş yapanlardan para koparmaya çalışıyor. Kızın güzelliğini kanmayın. Evlenmek istediğini söyleyen Yunanistan’da yaşayan kızın maili birkaç arkadaşımıza da geldi. Gelen adı ve mail adresi değişebiliyor. Yunanistan’dan evlenerek Türkiye’ye gelmek istiyorum ama param yok, annem için ameliyat parası gerekiyor ya da üvey baba yanında kalıyorum diyerek sizden para isteyerek dolandırmaya çalışacaktır. Sakın para göndermeyin.”dediler.



Sahte Evlilik Mesajları



Söz konusu e-posta'larda kendilerini Yunanistan'da yaşayan Türk kızları olarak tanıtan dolandırıcılar, evlenme teklifinde bulundukları kişilere, "+30" ya da "0030" ile başlayan cep telefonu numaraları veriyor. İşte gelen mesajlardan bazıları şöyle:



“Merhabalar ismim Reyhan. Yaşım 25. Bekarım hiç evlenmedim. Aslen Türkiyeliyim. Ama yurt dışında yasıyorum. Ben 2 yasındayken annem buradan evlilik yaptı. Yunanistan’a geldik bura dan evlilik yaptı. 23 seneden beri burada yasıyorum. Annem kanser hastası ve ben üvey babamın yanında kalıyorum. O yüzden de kendi yuvamı kurmak istiyorum ama bu ülkede değil Türkiye’de olmasını isterim. Dinimden Müslüman olarak birisiyle anlaşabileceğim guven uyum saglayabilecegim birisi olsun yeter. Adresinizi arkadaslik sitesinden adlim. Fazla bilgisayardan anlamadığım için arkadaşımın yardımıyla bu yoldan size ulaşmak istedi. Beni tanımak ve ulaşmak isterseniz iste telim 00306*****



“Huzursuz hayatim var o yüden artik kendi yuvamı kurmak isterim ve evlilik adımımı atığımda sonsuza den yürümek isterim. İyi ve kotu beni merak edersiniz diye bir kaçta fotoğrafımı göndertiyorum ve beni tanımak bana ulaşmak isterseniz telim: 00306*****”



“Adresinizi evlilik sitesinden aldım. Ben hayatımda ilk ve son defa böyle bir sey yapım. Ben bilgisayar kulanmış ya da anlayan biri değilim. Kız arkadaşımın tavsiyesi üzerine ve onun yardımıyla bu yaziyi yaziyorum. Ben 25 yaşındayım. 166 boy 58 kiloyum. Bekarım. Yunanistan’a 16 yıl önce gelmiştik bazı sebeplerden dolayı. Kendimi fazla öven insanlardan degilim .Mutlu bir yuva kurmak istiyorum. Güven sağlayabileceğim bir esim olsun isterim çünkü o kişi benim her şeyim olacaktır. Basimi onun omzuna yasladığım zaman kendimi güvende hissedeyim huzurum olsun yeter. Çünkü anemi babamı kaybettim. Maalesef internete pek giremiyorum o yüzden de size cep numaramı brakiyorum00306***”
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst