Bu kitabı okuyan sokağa dökülüyor!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
688131_detay.jpg

Bu kitabı okuyan sokağa dökülüyor!

Türkiye'de ilk defa bir kitabın okurları, aynı kitabın diğer okurlarını bulmak için sokağa iniyor

6 yılda 900.000 baskı yaparak türünde Türkiye rekoru kıran 'Her Şey Seninle Başlar'ın okurları, Türkiye'de bir ilke imza atarak kitabın çıkış tarihi (doğum günü) olan 16 Kasım Çarşamba günü kitapları ellerinde sokağa çıkacak. Amaç o kitabı okumuş diğer okurlarla, sokakta, otobüste, okulda, işyerinde, cafede karşılaşmak. O kitabı okumuş diğer insanları ( "okurdaşlar") keşfetmek ve kitabın doğum gününü birlikte kutlamak.

Bir kitabın okurlarının, kitabın doğum gününde o kitabı elinde taşıyarak diğer okurlarla karşılaşması Türkiye'de ilk defa yapılacak bir etkinlik. Bir okurun "Yolda yürürken gördüğüm herkesi acaba HŞSB okumuş mudur, okumamış mıdır diye incelemekten kendimi alamıyorum" demesi üzerine, Alfa Yayınları ve Kigem.com ekibi bu etkinliği planladı. Etkinlik için kitabın doğum günü 16 Kasım tarihi seçildi. HŞSB, ilk kez 16 Kasım 2005 yılında yayınlandı.

ETKİNLİĞE KATILMAK İSTEYENLER NE YAPMALI?
HŞSB okurları 16 Kasım günü, evden işe, gezmeye ya da okula giderken kitaplarını yanlarına alarak yola çıkıyorlar. Kitaplarını çantaya koymayıp ellerinde tutarak 'Her Şey Seninle Başlar' okuru olduklarını çevrelerine gösteriyorlar. Böylece kitabın diğer okurlarıyla birbirlerini görebiliyorlar. Aynı etkinliğe katılan başka insanları gördüklerinde kitaplarını havaya kaldırıp selamlaşarak, birbirlerine gülümseyip yollarına devam ediyorlar.

"Kitabın kimliğindir, okuduğun kitapla göster kendini!" sloganıyla düzenlenen etkinlik için kitabın yazarı Mümin Sekman şöyle diyor:

"O gün elinde kitapla sokağa çıkan okurlar, diğer Her Şey Seninle Başlar okurlarını gördüklerinde birbirlerine gülümseyerek bakacaklardır. Kendisinin okurken aklından geçenlerin, o okurun da aklından geçip geçmediğini merak edeceklerdir. İnanıyorum ki, birbirlerini gördükleri o anda aralarında pozitif, güler yüzlü, özel bir iletişim anı yaşanacak. Kısa ama anlamlı bir paylaşım. Böyle bir organizasyon ancak yüz binlerce okura ulaşmış bir kitapla yapılabilirdi, onun için Her Şey Seninle Başlar ile yaptık. Her Şey Seninle Başlar bugüne kadar 900.000 baskı yaptı. Yolda yürürken karşılaşacağınız her 100 kişiden biri bu kitabın okuru. Eğer güçlü bir katılım sağlanabilirse, yüz binlerce kişilik, sesiz sedasız bir gösteri olacak. Bu etkinliği tekrarlayarak gelenekselleştirmek istiyoruz..."

Habertürk
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu tarz şeyler hoş oluyor ya bir arada kitabını okuyup banka bırakıyordun bir başkası gelip okuyor sonra bambaşka bir yere bırakıyor sonra onu başkası alıyor vs. öyle zincirleme gidiyordu :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst