Bu föne dikkat!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
fft2mm3026012.jpg


Bu föne dikkat!

Yapılan araştırmaya göre bilim insanları, uzun süre düz saçlara sahip olmak için tüm dünyada kadınların uyguladığı bir yöntem olan Brezilya fönünün kansere yol açabileceğini söylüyor
Bu föne dikkat!

Saç düzleştirme uygulamasını inceleyen bilim insanları, Brezilya fönü uygulandığı sırada kuaförlerde havada kansere neden olduğu bilinen “formaldehit” adlı kimyasalın yüksek oranlarda bulunduğunu tespit etti.

ABD’de kuaförlerde kullanılan ürünlerde sadece yüzde 0.1 oranında formaldehit bulunmasına izin verilirken, Brezilya fönü için kullanılan ürünlerde tam yüzde 12 oranında bu kanserojen maddeden bulunuyor.

UYGUN BİR HAVALANDIRMA SİSTEMİ KURULMALI

California Üniversitesi Kamu Sağlığı Merkezi’den Michelle Stewart araştırma sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada "Araştırmamız gösterdi ki gerekli kontroller yapılmadan, uygun bir havalandırma sistemi kurulmadan yapılan Brezilya fönü uygulamaları insanları yüksek oranda kanserojen maddeye maruz bırakıyor" dedi.

2005 yılında Brezilya’da ortaya çıkan "Brezilya fönü" kısa zamanda tüm dünya kuaförlerinde uygulanan bir saç bakımına dönüştü.

Jennifer Aniston ve Kim Kardashian gibi ünlüler tarafından da tercih edilen Brezilya fönünün nasıl keşfedildiği ise net olarak bilinmiyor. Fabrikalarda yünü düzleştirmek için kullanılan Formaldehit’in, saçları da düzleştirdiğinin deneme yanılma yöntemiyle keşfedildiğine inanılıyor.

Posta
 

YORGUN

Daimi Üye
Katılım
7 Nisan 2013
Mesajlar
327
Tepki
309
Puan
63
Konum
İBListanbul ..
fön yaptırma hastalığından şükür çoktaaann kurtuldum,zararlı olan sadece brezilya fönü değil ki bütün ısı aletleri;saçın hem uzamasını,hem şeklini hem de canlılığını bozuyor..yoğun su dalgalı saçlarımla çoooooktaa mutluyum :huhuu:
 

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
peki canım
bizim sitede niye brezilya fönünün reklamı çıkıyorrr

genelde kabarık saçlıyız türk kadınları olarak.
kulağa güzel geliyor ama kanserojenmiş...
doğrusu ben deodorant kullanmayı bile azalttım kanserojen diye.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst