Bu burgerler formunuzu koruyor!
Arkadaşların da senin gibi formunu koruyan insanlardansa kırmızı et kullanmadan hazırlanmış bu sağlıklı ve nefis burgerlere bayılacaklar. Tariflerimiz o kadar lezzetti ve hafif ki hem çok şaşıracak hem de bu ziyafetten büyük keyif alacaklar.
MÜKEMMEL KÖFTE NASIL YAPILIR
Hazırladığı burger yumuşacık ve nemli bir kıvamda değil de taş gibi olduğunda pek çok kişi suçu ızgaraya atar. Fakat öncelikle düşünülmesi gereken, köftenin nasıl yapıldığıdır. Taming the Flame and Soaked, Slalhered and Seasoned kitabının yazarı Elizabeth Karmel, lezzetli bir burger köftesi (etli ya da etsiz) hazırlamanın püf noktalarını şöyle sıralıyor:
1. Adım
Eti ve içine koyacağın diğer malzemeleri hafifçe (sadece hepsi karışıncaya kadar) yoğur. Fazla yoğurmak sertleşmesine neden olur. Baklagil kullanacaksan fazla ezmeden yarı püre haline getir, diğer malzemeyi ekleyip hafifçe karıştır. Bu işlem burgerin dağılmadan pişmesi için yeterlidir.
2. Adım
Tavuk ve biftek gibi yağsız etler fazladan neme ihtiyaç duyar. Bu yüzden etrafı peynir ya da salsa ile kaplanır. Burgerlerini nemli tutmak için çevresine buz küpü de koyabilirsin.
3. Adım
Köftelerin aynı sürede pişmesi için hepsini eşit ebatta hazırla. Köftenin tam ortasına başparmağınla bastırarak madeni para büyüklüğünde bir çukur aç. Pişme sırasında çukur genleşir ve dolar. Bu da burgerin formunun bozulmamasına ve her yerinin eşit pişmesine yardımcı olur.
4. Adım
Köftelerin suyunu içinde tutması ve pişerken yapışmaması için her tarafını zeytinyağı ya da ayçiçeği yağı ile hafifçe yağla.
ekolay
Arkadaşların da senin gibi formunu koruyan insanlardansa kırmızı et kullanmadan hazırlanmış bu sağlıklı ve nefis burgerlere bayılacaklar. Tariflerimiz o kadar lezzetti ve hafif ki hem çok şaşıracak hem de bu ziyafetten büyük keyif alacaklar.
MÜKEMMEL KÖFTE NASIL YAPILIR
Hazırladığı burger yumuşacık ve nemli bir kıvamda değil de taş gibi olduğunda pek çok kişi suçu ızgaraya atar. Fakat öncelikle düşünülmesi gereken, köftenin nasıl yapıldığıdır. Taming the Flame and Soaked, Slalhered and Seasoned kitabının yazarı Elizabeth Karmel, lezzetli bir burger köftesi (etli ya da etsiz) hazırlamanın püf noktalarını şöyle sıralıyor:
1. Adım
Eti ve içine koyacağın diğer malzemeleri hafifçe (sadece hepsi karışıncaya kadar) yoğur. Fazla yoğurmak sertleşmesine neden olur. Baklagil kullanacaksan fazla ezmeden yarı püre haline getir, diğer malzemeyi ekleyip hafifçe karıştır. Bu işlem burgerin dağılmadan pişmesi için yeterlidir.
2. Adım
Tavuk ve biftek gibi yağsız etler fazladan neme ihtiyaç duyar. Bu yüzden etrafı peynir ya da salsa ile kaplanır. Burgerlerini nemli tutmak için çevresine buz küpü de koyabilirsin.
3. Adım
Köftelerin aynı sürede pişmesi için hepsini eşit ebatta hazırla. Köftenin tam ortasına başparmağınla bastırarak madeni para büyüklüğünde bir çukur aç. Pişme sırasında çukur genleşir ve dolar. Bu da burgerin formunun bozulmamasına ve her yerinin eşit pişmesine yardımcı olur.
4. Adım
Köftelerin suyunu içinde tutması ve pişerken yapışmaması için her tarafını zeytinyağı ya da ayçiçeği yağı ile hafifçe yağla.
ekolay