Brüksel Lahanalı Bonfile

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Brüksel Lahanalı Bonfile

2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımın içine dökün. Soğumasını bekleyin. Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını lahanaya ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın. İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın ve soğumamasına özen göstererek bekletin. Diğer yanda ise bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan sıvıyağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.
4
kişilik

60 dakika

Almanya


Malzemeler

800 gr brüksel lahanası
4 adet bonfile
3 su bardağı et suyu
125 gr İrmik
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 adet defne yaprağı
200 ml krema
Tuz, karabiber
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst