Bronzer ve Kontür Farkı.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1.jpg


Bronzer ve Kontür Farkı.

Özellikle makyaja yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı bir durum yaratan kontur ve bronzer kullanımı pek çok kişi için de muamma olmaya devam ediyor. Birbiriyle aynı sanılan uygulamalar aslında farklı amaçlarda ve şekillerde kullanılıyor.

Makyaj’da Kontür Uygulaması Neden yapılır?

Kontur uygulamaları genellikle yüzün bazı bölgelerini ön plana çıkarmak ve belirgin hale getirmek, gölge vermek için kullanılır. Örneğin elmacık kemiklerinin hemen altında kalan bölgeye koyu renk tonları ile gölge yapılırken, üst kısma ise açık renkle aydınlatma işlemi uygulanır ve bu sayede elmacık kemikleri çok daha belirgin ve çıkık bir görünüm elde eder. Burun kenarlarına yapıldığında daha ince bir burun görüntüsü oluşturduğu gibi, burnun hemen ucuna kontur yapıldığında daha kalkık bir burun görüntüsü elde edilecektir. Çene bölgesine uygulanan kontur ise yüzün daha keskin bir ifadeye kavuşmasına neden olur.

Kontür Uygulaması İçin Hangi marka ve Malzeme kullanılmalı?

Açık tenli kişiler için daha çok soğuk, küllü veya nötr tonlarda ürünler uygun olurken, esmer ya da buğday tenli kişilerde sıcak kahve tonları daha etkili bir görünüme neden olacaktır. Wet and Wild kontur paleti iyi bir başlangıç için tercih edilebilir. Fırça seçimi yaparken ucu küt veya açılı ürünler tercih etmek gerekir. Vurguyu tek bir yerde toplamak için kontur işleminde mutlaka ince uçlu bir fırça tercih edilmektedir. Genellikle fondöten kullanımından önce tatbik edilmesi gerekir. Böylece amaçlanan ışık oyunları daha belirgin olacaktır.


Makyaj’da Bronzer uygulaması Nedir?

Bronzer ise cilde bronz bir hava vermek için kullanılır. Yani güneşlenilmiş gibi bir izlenim yaratır. Genellikle fondöten kullanılan ciltlerde tek renk bir görünüm elde edildiğinden cilt tonunda daha doğal bir görünüm elde etmek için hafif bronzer kullanmak uygun olabilir. Yüze boyut kazandıran bronzer ürünleri genellikle bal rengi, turuncu, kızıl tonları veya sıcak alt tonlarından oluşur. Işıltılı veya mat tonlarda ürünler kullanılabilir ve çoğu zaman allık kullanmadan da doğruca bronzer kullanmak mümkündür. Herhangi bir pudra fırçası ile uygulanabildiği gibi, allık fırçası da uygun olacaktır. Genellikle güneşe daha fazla maruz kalan bölgelere tatbik edilir. Burun üzerine veya alın bölgesine uygulanan bronzer elmacık kemikleri üzerine de sıklıkla uygulanmaktadır. Kullanım şekli genellikle fondöten sürdükten sonra olmalıdır.

Kontür Uygulamasından Farkı Nedir?

yazımızda da okuduğunuz gibi kontür renk geçişi sağlar. Yüzünüzde bir ışık oyunu yaratarak daha estetik olmanızı sağlar, bronzer ise yüzünüzün bronz bir renkte görünmesini sağlar.

Aşağıdaki görsellerde nasıl bir uygulama yapılacağı yüzünüzün nasıl aydınlatılacağı ile ilgili bir çalışma yer almaktadır.

2.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst