Brezilya Usulü Pilav Tarifi

E

esmanur

Misafir
Malzemeler

* 250 gram soyulmuş karides
* tereyağı ya da margarin
* 2 su bardağı pirinç
* toz kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* maydanoz
* 1 diş sarımsak
* tuz
* 2 adet soğan
* 300 gr sulu domates
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 600 gr et suyu


Tarif Bilgileri
Kategori: Brezilya Mutf.
Puanı: 5
Tarifi Yazdır

Yapılışı

4 Kişilik

Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.
Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin.
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst