Bozcaada rehberi...

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
bozcaada-rehberi--2007165.Jpeg

Bozcaada rehberi...

Dar sokakları, mis gibi kokan çiçekleri, lezzetli mezeleri ve el değmemiş koylarıyla Bozcaada cennetten bir köşe gibi sizi ağırlamayı bekliyor…

Antik çağda Leukophrys, Yunan mitolojisinde ise Tenedos adıyla bilinen Bozcaada, Homeros'un İlyada destanında da Tenedos adıyla anılır.

Bozcaada Ege denizinin kuzeyinde, Çanakkale’ye bağlı bir ilçedir. Türkiye'nin 3. büyük adası olan Bozcaada'ya ulaşımın büyük bir bölümü vapurlarla sağlanır. Ancak deniz otobüsleri de yayalar için uygundur.


Bozcaada ülkemizde köyü olmayan tek ilçedir ve tamamı sit alanı konumundadır. Mitolojik dönemlere ait yerleşim yerlerinin de bulunması sebebiyle pek çok arkeolojik kazıya ev sahipliği yapmaktadır.

Bozcaada, adım attığınızdan itibaren sizi bambaşka bir dünyaya geldiğiniz hissi yaratır. Dar sokakları ve şirin evleriyle samimi havayı kolayca hissedebilirsiniz.

Adada Rum ve Türk halkı yıllardır barış içinde yaşamaktadır. İskelenin hemen yanında yer alan Bozcaada Kalesi, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerin de kalbini fethetmektedir. Cüzzi bir ücret ödenerek girilebilen kaleden adanın sahilleri görülebilir. Kalenin içerisinde çıkarılan arkeolojik kalıntılar da görülebilir.

Bozcaada pek çok marka şarabın bulunduğu bir adadır. Bağcılık ve şarapçılık faaliyetlerinin yoğun olduğu adada bağbozumu festivalleri de düzenlenmektedir. Şarap tadım merkezlerine giderek değişik tat ve dokulardaki şarapların tadına bakılabilir. Ayrıca adanın sakinleri de kendi şaraplarını üretmektedir.

Adanın merkezinde her gün kurulan yerel pazarda değişik el yapımı hediyelik eşyalar da satın alınabilir. Bu ürünler arasında doğal taşlar ve tellerle yapılan yaratıcılık eseri minik oyuncaklar, doğal üretim ballar ve buzdolabı süsleri bulunmaktadır.

Adaya has diğer bir ürün ise reçellerdir. Karpuzdan gül ve incire kadar neredeyse her meyvenin reçelini yapan ada halkı, gelen ziyaretçilere uygun fiyatlarla satış yapmaktadır.

Bozcaada'nın denizi genelde soğuk olmasına rağmen herkes tarafından beğenilmektedir. Metrelerce açılsanız dahi denizin dibini görebildiğiniz için güvenli yüzüş keyfini yaşatmaktadır. Ayazma plajı en ünlü plajıdır. El değmemiş bu koylardaki kum ve deniz muhteşem bir uyum içerisindedir.

Rüzgar Bozcaada'da hiç eksik olmaz. Bu rüzgardan faydalanmak adına inşa edilen rüzgar gülleri size uzaktan el sallamaktadır. Ayrıca rüzgar sörfü de mümkün olmaktadır.

Bozcaada'da 3-4 odası bulunan pek çok butik otel ve pansiyon vardır. Genelde ada halkı evlerinin bir bölümünü pansiyon olarak işletmektedir. Güvenilir insanları sayesinde aklınıza asla kötü fikirlerin gelmediği Bozcaada'da insanlar da doğanın güzelliğinden etkilenmiştir.

Yerli halkın bir kısmı ise bağ evlerini pansiyona çevirmiştir. Bahçesinde sebzelerin yetiştiği bu bağ evlerinde konaklamak da çok güzeldir.Ada küçük olduğu için her yere ulaşım kolaydır. Merkezden kalkan ve plaja giden minibüsler tercih edilebilir.

Milliyet

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst