Borsa tekrar kritik sınırlara indi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
borsa4_b.jpg


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), güne negatif bölgede başladı.

İlk seansta bir miktar satışla 40126 puana kadar gerileyen İMKB 100 Endeksi'nde düşüş sınırlı kaldı ve kapanış 40244.92 puan ile yüzde 0.60 oranında ve 243.19 puan düşüşle gerçekleşti.

ABD borsaları, önceki gün Fannie Mae ile Freddie Mac şirketleri öncülüğünde etkili olan finans şirketlerine yönelik endişelerin düne de yatırım bankası Lehman Brothers'ın 4 milyar USD’lik yeni bir zarar yazabileceği beklentisiyle devam etmesinin ardından dün yeni ev başlangıçları verisinin son 17 yılın en düşüğüne gerilemesi ve Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) beklentilerin oldukça üzerinde gelmesi nedeniyle üst üste iki gün değer kaybetti.

ABD kapanışının ardından HP'nin açıkladığı beklentilerin üzerindeki karlılık performansının ardından bugün vadeli ABD endeksleri ve Avrupa borsalarındaki seyir izleniyor. Petrol fiyatlarının da yakından takip edildiği İMKB'de, bugün ABD'de açıklanacak petrol stok verisi ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) toplantı notları bekleniyor.

ABD'de yarın açıklanacak olan Philadelphia FED Endeksi ile haftalık işsizlik başvuruları verisi izlenecek.

Yurtiçinde önemli bir beklenti bulunmaması nedeniyle dış piyasalara bağlı hareket eden piyasada, yeni TCMB döneminin başlamasıyla beraber gözlerin Anayasa değişikliği tartışmalarına çevrilebileceği ifade ediliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst