Borç Sorgulama Dolandırıcılığına Dikkat!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Kredi kartı sahipleri kendi elleriyle kart bilgilerini dolandırıcılara verdi. Kredi kartı borcunu sorgulamak için internetteki bir siteye kart bilgilerini, annesinin kızlık soyadını ve kart şifresini veren Ö.K. dolandırıldığını bankadan gelen borç bilgisi ile öğrendi.



Telefon bankacılığında zaman kaybetmek istemeyen ya da ne kadar borçlandığını kredi kartı ekstresi gelmeden öğrenmek isteyenler dikkat. Adana’dan Ö.K.’nin sikayetvar.com’a gönderdiği şikayete göre; kredi kartı güncel dönem harcamalarını ve borcunu öğrenmek isteyen şikayetçi internette rastladığı ve kredi kartı sahibi olduğu bankanın sitesi sandığı bir siteden borcunu sorgulatmak istedi. Sahte siteye kart bilgilerini, anne kızlık soyadını ve kart şifresini veren Ö.K.’nin hesabının boşaltılması ise uzun sürmedi.



Bu Kadar Özel Bilgiye Gerek Var Mı?



“Telefon ile arayıp kart bilgilerimi isteyenlere dahi hiçbir bilgi vermedim. Telefon dolandırıcılığından kaçarken sanal dolandırıcılığa tutuldum” diyen Ö.K. “Kredi kartından çok fazla harcama yapmıştım ve harcamalarımı kontrol edebilmek için borç bilgimi sorgulatmak istedim. İnternette arama yaparken müşterisi olduğum bankaya ait olduğunu sandığım internet sitesine rastladım. Kredi kartı sahiplerine borç bilgilerini göstermeyi vaat ediyordu. Kart bilgilerimi girdim bilgiler eksik diyerek benden annemin kızlık soyadımı ve şifremi istedi. Basit bir sorgulama için bu kadar özel bilgiye gerek mi var diye düşünmeden bilgilerimi verdim. Sonra site hata vermeye başladı ve sorgulama yapamadım. Olayın dolandırıcılık olduğu ise bankadan gelen borç bilgisi ile oldu. Kredi kartımın limiti kadar borç geldi. 5.000 TL borcum var ve ödeyemedikçe bu borç giderek faizleriyle birlikte katlanacak. Ne yapacağımı bilemedim. Hemen bankayı aradım bilgi verdim. Şimdi ise tüm bilgilerle hukuki yoldan hakkımı arayacağım.” diyerek yaşadığı mağduriyeti olayı paylaştı.



Anne Kızlık Soyadı ve Kart Şifrenizi Vermeyin!



İnternet üzerinde kredi kartı kullanırken çok dikkatli olunması gerektiği konusunda uyaran Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, ise gelen şikayetlerden yola çıkarak şu uyarılarda bulundu:



“Bu dolandırıcı sitelere kart yada banka hesap bilgilerinin girilmesi yeterli oluyor. Tüm veriler girildikten sonra sitede hata yazısı çıkıyor. O anda hata verdiği sanılan sistem aslında işlem yapanların kart ve banka bilgilerinin dolandırıcıların eline geçmesini sağlıyor ve bilgilere ulaşan dolandırıcılar da amacına ulaşmış oluyor. Benzer işlemlerde anne kızlık soyadı ve işlemin son aşaması olan 3 rakamdan oluşan kart şifresi isteniyorsa tuzak var demektir. Dolandırılmamak için dikkatli olun.”
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst