Bohça et

E

esmanur

Misafir
Malzemeler (4 kişilik): - 250 gram bıçak kıyması veya kıyma - 2 çorba kaşığı sıvı yağ - 1 adet soğan, ince küp kıyılmış - 1 adet yeşil biber, ince kıyılmış - 7 adet kemer patlıcan - Karabiber, tuz, pulbiber

Kızartmak için yağ Üzeri için: - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 adet kırmızı biber, yuvarlak kesilmiş - 2 adet domates, yuvarlak kesilmiş

Hazırlanışı: Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin, tuzlu suda bekletin. Kağıt havlu üstünde kurutun. Bir tavada yağı kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın ve fazla yağını çekmesi için tekrar kağıt havlu üstünde tutun, soğumaya bırakın. Bir tavada sıvı yağı, kıyma, yeşil biber ve soğanı kavurun. Baharatlarla lezzetlendirin. Bir kasede salçayı suyla eritin. Geniş bir tabakta patlıcan dilimlerini az aralıklarla dizin, ortasına kıyma karışımından koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstlerini biber ve domates dilimleriyle süsleyin. Bir fırın kabına dizin. Salçalı suyu üzerlerinde gezdirerek dökün. Fırını 200 derecede ısıtın. Patlıcanları yaklaşık 15-20 dakika kadar fırınlayın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst