Böğürtlen Likörü

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
  • 200 gr. Bögürtlen
  • 150-200 gr. Kandis sekeri
  • 1 sise Votka
Yapılışı:
Kandis sekerini, bögürtlenleri bir siseye koyun üstüne votkayi doldurun 6-8 hafta bekletikten sonra baska bir siseye süzgecten gecirip bir kac hafta daha beklettikten sonra icilmeye hazirdir.
Isteginize göre ölcüleri fazlalastirabilirsiniz.
Not: Kandis sekeri : Türkiyede ismi Nöbet sekeri, kizamik sekeri olarak geciyor. Avrupada renksiz ve kahverengi olanlari var, cay icilirken ve likör yapiminda kullaniliyor.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.441
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Geçen gün kızımın arkadaşında ev yapımı likör içtim tadı çok hoşuma gitti.:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst