Bitki çaylarının zararları (Mutlaka Okuyun!)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
attachment.php



Zencefil çayları kanamayı artırır

Bir beslenme mucizesi olarak sunulan zencefil, kanı sulandırır ve pıhtılaşma kabiliyetini azaltır. Bu durum, damar tıkanmasına meyilli hastalıklarda bir avantajken, kanamaya meyilli hastalarda problem haline gelebilir. Bu nedenle bu hastalığa sahip kişilerin zencefil çayını kan sulandırıcı ilaçlarla günde bir fincandan fazla tüketmemesi gerekir.

Tansiyonu olana biberiye çayı yasak

İncelme ve selülit gidermeye yardımcı çok önemli bir bitki olan biberiye çayının, yüksek tansiyon ve çarpıntısı olan hastalardan uzak tutulması öneriliyor. Çünkü kilo problemi olanbirçok kişinin aynı zamanda yüksek tansiyon problemi de olabileceği düşünülüyor.
Sağlıklı kişilerde kilo vermek ve selülit gidermek amacıyla günde 3 fincan tüketilmesi önerilen biberiye çayını hipertansiyonu olan hastaların günde 1 fincandan fazla tüketmemeleri öneriliyor.

Yeşil çay, çarpıntısı olanı rahatsız eder

Çağın mucizesi olarak görülen ve kansere karşı koruyucu etkisinden söz edilen yeşil çayın tansiyonu yükseltme eğilimi olduğu unutulmamalı. Yeşil çay, sağlıklı bireylerde tansiyonu yükseltmezken, hipertansiyonu ve çırpıntısı olanları rahatsız edebilir. Bu kişilerin yeşil çayı günde 1-2 fincandan fazla tüketmemeleri gerekir.

Kekik çayı da tansiyon yapar

Mutfaklarımızda en yaygın kullanılan baharat olan kekiğin çayı, üst solunum yolu ve kronik idrar yolu enfeksiyonlarında oldukça yararlıdır. Ancak yeşil çat ve biberiye gibi, kekik çayı da yüksek tansiyon hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.

Adet kanamasında ginseng tehlikesi

Giseng çayı son yıllarda kronik yorgunluk giderici, cinsel gücü artırıcı ve enerjş verici olarak yaygın olarak kullanılıyor. Ancak bu çayın kan sulandırıcılarla ve kalp ilaçlarıyla birlikte kullanılmaması gereklidir.
Kişinin aspirin türevi kan sulandırıcı kullanırken giseng çayı içmesi ciddi kanamalara neden olabilir. Ayrıca adet kanamaları fazla olan hastalıklarla astım ve hipertansiyon hastalarının da bu çayı tüketmemelerinde yarar var.

Sinameki, bağırsakta hasar yapar

En tehlikeli bitkisel çaylardan biri de, sinameki yaprağı çayı. Kabızlığın acil çözümünde sık başvurulan bu çayın kullanımının 3 haftayı aşması halinde sakıncalı durumlar söz konusu olabilir. Bilim dünyasında bağırsaklarda kalıcı hasara ve uzun vadede tömürlere neden olduğuna dair ciddi şüpheler var. Sinameki çayı kas kraplarında, idrardan protein ve kan kaçakları ile kanda elektrokit dengesizliğine de neden olabilir.

Polen alerjisi olanlara ekinezya çayı zararlı

Romatizma hastalıklarının, sedef ve egzaması olanların, böbrek nakil geçirmiş kişilerin ve tedavi altındaki verem hastalarının uzak durması gereken bir çay. Ayrıca çiçek ve polen alerjisi olanların da ekinezya çayından uzak durması gereklidir.

Meyan çayı diyabet hastası için çok riskli

Şeker ve böbrek hastalarıyla böbrek üstü bezinde prblem olanların meyan çayını (meyan balı ve meyan pastillerini de) dikkatli tüketmeleri önerilir.

Meme tümörü olan ökse çayı içmesin

Yüksek tansiyon hastaları için önerilen ökse otu çayının tansiyonu düşürdüğü bilinen bir gerçek. Ancak ailesinde veya kendisinde meme veya rahim ağzı tümörü olanların bu çayı kullanmaması gerekir.
Bu çayın yüksek dozda kullanılması ise hem karaciğere, hem de kalbe toksik etki yapabilir.

Sarı kantoron çayı içip güneşe çıkmayın

Depresyon şikayetlerinde yaygın olarak kullanılan sarı kantoron çayının kapsül olarak alınması daha etkili. Bu çayı tüketenlerin öğle saatlerinde güneşe çıkmamaları gerekir. Çünkü sarı kantoron çayı güneşe olan hassasiyeti artarak, hassas kişilerde ciltte ciddi problemler yaratır.

Karışım çaylarına dikkat

Bitkisel çaylarda yapılan en önemli yanlışlardan biri de idrar söktürücü özelliği olan bitkilerin karışım halinde kullanılması. Tek başlarına zararsız olsalar da kiraz sapı, mısır püskülü, funda ve avokado yaprağı ile rezene gibi bitkisel idrar söktürücüler, bir arada kullanıldıklarında böbrekleri yorup kanda mineral dengesizliğine yol açabilirler.
Ayrıca bazı ilaçların vücuttan atılımını hızlandırıp etkilerinde azaltmaya neden olabilirler.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • fft5_mf120698.Jpeg
    fft5_mf120698.Jpeg
    27,2 KB · Görüntüleme: 95
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Aynen canım. Bir de şu TV'lerde çıkıp ona iyi geliyor buna iyi geliyor demiyorlar mı sinir oluyorum. Belki başka bir hastalığını tetikleyecek. :eek:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.065
Puan
113
Konum
.....
aynen katılıyorum tvlerde zararlarından bahsetmiyolar adam tutacak hergün bi kaç bardak içecek ondan sonra da başka sorunlar hiç gerek yok ben bi ara form çayı içiyodum hergün 1 2 fincan ama bi iki gün içmedim baktım tuvalete bile geçemiyorum bünye alışmış ondan sonra bıraktım düzene anca girdim ben sırf tadını sevdiğimden içiyodum ama zararları da var abartmamak lazım
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Rica ederim canlarım, teşekkürler yorumlarınız için :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst