Bisküvili Meyveli Yaş Pasta
Pandispanya için
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Islatma suyu :1 su bardağından 1 parmak eksik suyu 2 yemek kaşığı tozşekerle birlikte kaynatın.Soğuduktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyin...
İç Kreması :1 Poşet kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın içine 1 paket kakaolu piknik bisküvi (herhangi bir bisküvi olabilir) kırıklayıp koyun 4-5 adet ceviz kırın 1 yemek kaşığı (tepeleme değil) hindistancevizi koyup karıştırın...
Üst krema :1 poşet krem şanti
Süslemek için :Kiraz şekerlemesi,hindistancevizi,portakal,fıstıkiçi...
Yapılışı
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış kalıba dökün önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Soğuyunca ikiye kesip bir parçasını şekerli su ile ıslatın.(portakal suyu yada gazozla da ıslatabilirsiniz...)
İç kremayı eşit olarak yayın diğer kek parçasını üzeine kapatın her tarafını krem şanti ile sıvayın ve dilediğiniz gibi süsleyin...