incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
1 kilo tatlı kabağı
½ kg toz şeker
1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti
1 paket petibör bisküvi
Fındık yada ceviz kırığı
Yapılışı:
*Kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış kabaklar bir tencereye
konulup üzerine toz şeker eklenerek kısık ateşte kabaklar iyice
yumuşayıncaya kadar pişirilir.
*Ateşten alınır ve ılındıktan sonra ezilir.
*Dikdörtgen borcamın içine süte batırılan bisküviler 1 kat dizilir.
*Üzerine hazırlanan kabak püresinin yarısı yayılır ve fındık yada ceviz
kırığı serpilir.
*Üzerine hazırlanan krem şantinin yarısı sürülür.
*Tekrar üzerine süte batırılan bisküviler dizilerek tüm işlemler tekrarlanır.
*Üzeri fındık yada cevizle süslenir.
*Buzdolabında soğutulduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun..
ALINTI