daha önce iftar çorbaları yarışmasından derece alamamıştım. katıldığım bu ikinci yarışmaydı.. açıkçası resimleri pek beğenmemiştim ve incir tatlısını görüncede hiç ihtimal vermemiştim kendime ama pastam bana şans getirdi
ilk kez denedim ve yarışma için hususi olarak erkene aldığım tarifti.. diğer arkadaşlarıma da sevgilerimi gönderiyorum :gülümse:
kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.arasındaki krema sütlaç ama yerken hiç sütlaç olduğunu farketmiyorsunuz.. hemen tarife geçiyorum... birde unutmadan belirteyim ki, benim vişnelerim çok ekşi çıktılar tek tek yiyemedik arzunuza göre vişnenin çekirdeklerini çıkarıp robottan geçirim arasına sürebilirsiniz aroması daha belli olur diye
bi 7-8 saat önceden yaparsanız daha iyi olur. ben sahurda yapmıştım.iftara kadar iyice topladı kendini..

malzemeler
2 paket eti burçak büskivi
80-100 gram tereyağı
1 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
300 gram vişne(başka meyvede olabilir)
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı
çikolata rendesi
Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş
tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın
dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.
Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye
koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem
soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için
robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına vişneleri dizin. üzerine pirinçli muhallebiyi dökün.
Buzdolabında bekletin. 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem
şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın istediğiniz gibi süsleyin..
AFIYET OLSUN
kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.arasındaki krema sütlaç ama yerken hiç sütlaç olduğunu farketmiyorsunuz.. hemen tarife geçiyorum... birde unutmadan belirteyim ki, benim vişnelerim çok ekşi çıktılar tek tek yiyemedik arzunuza göre vişnenin çekirdeklerini çıkarıp robottan geçirim arasına sürebilirsiniz aroması daha belli olur diye

malzemeler
2 paket eti burçak büskivi
80-100 gram tereyağı
1 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
300 gram vişne(başka meyvede olabilir)
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı
çikolata rendesi
Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş
tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın
dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.
Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye
koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem
soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için
robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına vişneleri dizin. üzerine pirinçli muhallebiyi dökün.
Buzdolabında bekletin. 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem
şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın istediğiniz gibi süsleyin..
AFIYET OLSUN

