Birinciligi aldigim Limonlu Islak Kek`im-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
:kupa::kupa::kupa:
herkeze tekrar tüm kalbimle tsk ederim
begendiyseniz ne mutlu bana
kessinlikle tavsiye edebilecegim harika hafif bir tad
:eek::eek::eek:

Malzemeler:

- 5 adet yumurta (oda ısısında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ½ litre süt
- 1 adet limon (suyu ve kabuklarının rendesi)
- 1 poşet krem şanti
- sütlü ve beyaz cikolata
- hindistancevizi

Yapılışı:

1. Yumurtalarla şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek ayarında 7-8 dk kadar çırpın.



2. Mikseri çıkartın; vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın.


3. Limon suyunu, limon kabuklarını ve ¼ su bardağı sütü ekleyin, tekrar karıştırın.



4. Hamuru yaglanip unlanmis orta boy bir kelepçeli kalıba dökün. 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin.


5. Pişen keki fazla bekletmeden kelepçeli kalıptan çıkarın,ve servis yapacağınız pasta tabağına alın. Kek henüz sıcakken üzerine yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk sütü dökün.

6. Kalan ¼ su bardağı sütle 1 poşet krem şantiyi çırpın. Oldukça yoğun kıvamlı bir şanti olacak. Kek soğuduktan sonra ufak bir spatula ile (ya da benim gibi kahvaltı bıçağı ile kekin üzerine ince bir tabaka halinde şantiyi sürün (ben kenarlarına sürmedim, sadece üzerini kapladım).

7. Kekin üzerine hindistan cevizi serpin. Keki bu haliyle buzdolabına koyup biraz dinlendirin. En güzeli 1 gece beklemesi...

8. Servis sırasında beyaz ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.(ikisinide ayri ayri eritin) Kestiğiniz dilimlerin üzerine şeritler halinde gezdirin.

AFIYET OLSUN-hmm
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
52
Konum
isvicre
sonunda 1. oldun bidenem:kupa::kupa:
tebrik ederim hayirli olsun madalyanda pek bi yakismis
hak ettin bileginin hakkiyla aldin gercekten nefis görünüyor:catalbicak:
en kisa zamanda deneyip burada paylasacagim ama nefis oldugundan eminim-hmm
ellerine emgine saglik bidenem:eek:-hmm
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Tebrik ederim canım.:eek: Oyum bu tarife gitmişti. Gerçekten harika... Yapacağım demiştim; ama yapamadım. En kısa zamanda yapacağım:eek:
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Ah ah görselliği ile gözüm doydu doymasına ama miğdem nasıl doyacak onu düşünüyorum:dusun:
Ellerine sağlık birtanem,bu aralar çok üşengecim bir üzerimden atabilsem şu üşengeçliğimi inan tüm tarifleri deneyeceğim-hmm
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.924
Puan
113
Konum
Konya
Bunu gordugum gunden bu yana lımonlu kek dıye geberıyorum ama ne yapacak zaman var ne de o beceri.:sigara:

Emegıne ellerıne kollarına mıkserıne yumurtana lımonuna tepsıne fırınına saglık bebekım:eek:
 

*Bilgin*

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.213
Tepki
1.716
Puan
113
Konum
istanbul
ellerine emeğine sağlık incimm:eek:
çoktan denedim tarifini :Dfarklı bir lezzet görüntüsü beni ilk günden cezbetti.
tebrik ederim bitanem ödülün sana çok yakıştı.




küçücük bir jestte benden-hmm-hmm-hmm
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
güzel bakan gözlerinize
güzel yorumlariniza saglik canlarim
yorumlarinizla beni simartdiniz
birincilik bahane
ama bu yorumlar sahane
:dil::dil::dil:
limonlu kek favorilerim arasindadir
ama bu tarifi ilk kez denedim
bircok limonlu kek deneme firsatim oldu
hepsindende süper sonuc aldim
tavsiye ederim kessinlikle
yorumlarinizlada simarmadim diil:eek:-hmm
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
cikarmam icin daha 40firin ekmek yemem lazim canim
ben daha yolun basindayim ve acemiyim
basamak basamak ilerlemeye calisiyorum
saol yorumun icin
:cak::cak::cak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst