Biriken Yağlar ve Selülit Çözümleri

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Biriken Yağlar ve Selülit Çözümleri

Soru 1: Fazla kilom olmamasına rağmen halen selülitlerim var. Ailem de kalıtımsal olarak görülüyor. Bölgesel zayıflatamadığınızı biliyorum fakat merak ettiğim onlar yiyeceklerin mi alerjik reaksiyon çeşitleri yoksa başka bir şey midir? Ne yapabilirim?

Soru 2: Uyluklarınızın dış kısmında olan çökük bir yağ kütlesine (selülite) sahipken nasıl zayıf olabilirsiniz ? Cellasene alabilir miyim? Ya da kardio ? Peki işe yararlar mı?

Cevap: Keşke sizin için muhteşem bir cevabım olsaydı. İlk olarak, bildiklerimizi tekrarlayalım:
Kesinlikle, bölgesel olarak zayıflayamazsınız. Dünyadaki bütün sit-ups (mekik çekmek), abs (karına ait kısımlar) bölgesindeki yağları; dünyadaki bütün hamle ve bacak egzersizleri de uyluk bölgesindeki yağları yok edemez. Bu, tüm bu egzersizleri yapmamanız anlamına mı gelir? Tabiî ki hayır. Sadece anlatmak istediğim, egzersizlerin problemli bölgenizdeki yağları yok etmesini beklemeyin anlamına gelmektedir. Genetiklerin, vücudunuza dağılmış olan yağlar üzerinde büyük bir etkisi vardır. Soy çekimi olması kaderiniz değildir, fakat yağ depolamasına meyilli olduğunuzu bilmeniz ve kas yapmanızın, iyi bir diyet ve egzersiz rejim planlamanıza için size yardım edebilir. Selülit deriye yakın lifli bölgelerde hapsolan bir yağdır. Sığ gölgeli derelerdeki sular gibi, nehrin geri kalan kısmı kururken olduğu yerde kalmaya yönelir. Bazı insanlar, selülitin özel bir yağ “çeşidi” olduğunu ve toksinlerin daha yüksek seviyede depolandığı teorisini ileri sürerler fakat bu sadece boş bir spekülasyondur.
Cellasene işe yarar mı? Hayır. Paranızı saklayın.
Bütün fazla kilolarınızı verdiğinizde uyluklarınızın dış kısmında olan yağ yumrularınız gerçekten olabilir mi? Olabilir. New York Şehir Maratonu döneminde, en iyi zamanlarını koşuya vermiş kadın koşucularının çoğu halen “sallanan uyluklara” sahiplerdi. O bölgenizde yağ depolamaya “programlanmış” sanız, vücudunuzun her bölgesinden atabilseniz bile yağ depolayan bölgenizden selüliti atmanız zor, hem de çok zordur.
Peki, bu durumda ne yapabilirsiniz?
Vücuttaki çoğu işlevleri mantıklı olarak varsaydığımızı düşünüyorum, yağ bozulması ve toksinlerin gidermesini içererek, bunlar makul yiyecekler, yiyecek alerjileri, yanlış sindirim ve absorpsiyon ( emme), yada yetersiz bir diyet ile azaltılabilinir yada engellenebilinir.Yeme alışkanlığınıza niye mağara adamı açısı şansı vermiyorsunuz? Mümkün olabildiği kadar, normalde yediğiniz yiyecekleri diyetinizden çıkarmayı deneyin. Bana göre, inatçı kütle yağlar için yapabileceğiniz en iyi şey, mümkün olduğunca allerjen, işlenmiş ve arıtılmış yiyecekler, şeker ve de diğer sorunlu olan yiyecek ürünlerini bir diyette rahatça yemektir. Nasıl olduğunu görmek için buğday ve mandıra gibi besinle ile ilgili gelişimin “son zamanlarda” çoğu oluşturanlarını geçici olarak atmayı deneyebilirsiniz.
Başarabileceğiniz en iyi egzersiz programı ile birleştirilen bir mağara adamı diyeti,, “ toplanıp briken yağlar” ya da selülitleri yok edebilir mi? Dürüstçe söylüyorum, bilmiyorum. Fakat liposakşın dışında, bu diyetin başarı şansısının daha yüksek olduğunu biliyorum.

Dr. Jonny Bowden

alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst