Bir Yemek Bin Lezzet:Patates

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya

Patates (solanum tuberosum), patlıcangiller familyasından yumruları yenebilen otsu bir bitki türüdür. Bitkinin toprak altında kalan bölümüne patates adı verilir. Anavatanı Güney Amerika olarak bilinen patates, yurdumuzda özellikle Niğde ilinde yetiştirilir ve Granula, Selma gibi farklı türleri bulunur.

Patatesin türü, kullanıldığı yemekler açısından önem arz eder. Sarı ve beyaz patates daha çok haşlama ve kızartma için kullanılırken, koyu renk patatesler püre için daha uygundur çünkü yapısının kumlu gibi olması kolay dağılmasını sağlar. Öte yandan patates salatalarında dağılmayan çeşidin tercih edilmesi önerilir.


Ana Malzememiz: Patates
Patatesin ana malzeme olarak başrolde bulunduğu yemek türü saymakla bitmez ancak başlıca yemekler arasında: Patates salatası, patates püresi, patates çorbası ve patates köftesi bulunur. Büyük boyda patateslerin fırınlanıp, içine isteğe göre malzemelerin doldurulmasıyla hazırlanan kumpir, başlı başına bir yemek gibidir ve oldukça doyurucudur. Bunun yanı sıra kıymalı, tavuklu veya etsiz patates yemeği, özellikle kış aylarında tercih edilir.

Püf Noktası:
Püre yapacak vaktiniz yok mu? Öyleyse Knorr’a başvurun. En lezzetli patates püreleri artık Knorr ile hemen hazır oluyor! 2 kişilik patates püresi için 1 paket Knorr Patates Püresi’nin üzerine 250 ml. sıcak su, 125 ml. süt, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı yağ ilave edin..

Ana yemeklerin ebedi dostu patates
Patates, doyurucu özelliği ve çok yönlü kullanımı nedeniyle ana yemeklerin yanında kendine önemli bir yer edinmiştir. Zira özellikle et yemeklerinin yanında sürekli kimlik değiştirerek kâh püre halinde, kâh haşlanmış veya kızartılmış şekilde yer aldığını görürüz… Mesela İzmir köftelerin aralarına dilim dilim dizeriz veya patatesli tepsi böreğinde ana malzeme olarak yufka niyetine kullanırız. Orman kebabında ise küçük küçük doğranmış parça ete havuç, bezelye ve patlıcan ile birlikte eşlik etmesine izin veririz.
alintidir....
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Patates her zaman benim kurtarıcımdır yemekmi yok hemen patates oturtma,çayın yanına tuzlumu lazım hemen patates salata -rgulu-rgulu
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
patatesli yemeklere bayilirim :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst