Bir söze 50 bin lira veremem

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
18238565.jpg

Muhatabı ben değilim

Nilüfer ile Sezen Cumhur arasındaki şarkı krizi büyüdü, tartışmaya MSG Başkanı Garo Mafyan da katıldı.

“Bana hiç telif ödemedi, üstelik şarkımı katletti. Nilüfer yeni albümünde sözleri bana ait olan ‘Seni Beklerim Öptüğün Yerde’yi okuyamaz” diyen Sezen Cumhur Önal’a yanıt gecikmedi. Nilüfer, ödenmeyen teliflerden kendisinin sorumlu tutulamayacağını belirtti:

Bir söze 50 bin lira veremem
“Sezen Bey, saygı duyduğum biridir. Ancak 1987 yılında kullandığımız o şarkının telifinin ödenmesiyle ilgili muhatap ben değilim, plak şirketi... Kaldı ki besteci ya da söz yazarının izni olmadan bir şarkı kesinlikle albümde kullanılamaz. Elbette Sezen Cumhur Önal’a da ödemesi yapılmış, gerekli izin alınmıştır. Yeni albümümde o şarkıyı kullanmama sebebime gelince... Müzik sektörünün hiçbir döneminde bir şarkı sözüne 50 bin TL gibi astronomik bir rakam ödenmemiştir herhalde. Kendisinin böyle bir talebi olabilir tabii ama o şartlarda şarkıyı kullanamazdık. Biz de durumu kendisine bildirdik, teşekkür ettik.”

Yorumcular telif ödemez
Nilüfer’in bu açıklamasına bir destek de MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) Başkanı Garo Mafyan’dan geldi. Mafyan, hiçbir zaman telifi yorumcuların ödemediğini söyledi: “Dünyada hiçbir yorumcu telif ödemez. Herkese teliflerini ödeyen biziz. Eğer hiçbir yerde şarkıları çalınmıyorsa, yine telif ödenmesi söz konusu değildir. İstedikleri kadar söz yazsın, beste yapsınlar, eserler hiçbir yerde okunmuyorsa telifden söz edilemez.”
Hürriyet

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar