Bir kan testiyle 13 kanser türü tespit edilebilecek

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
TEST SAYESİNDE ALZHEİMER GİBİ HASTALIKLARIN DA BELİRLENMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR.

16022.jpg


Japon bilim adamları, basit bir testle 13 kanser türünün teşhis edilmesini sağlayan bir proje üzerinde çalışıyor. Proje başarılı olursa yalnızca bir kan testi ile birçok kanser türü belirlenebilecek.

Japonya Enerji ve Sanayi Teknolojilerini Geliştirme Kurumu (NEDO), Japon Kanser Merkezi'nin verdiği 65 bin hastanın verileri üzerinde çalıştığı proje başarılı olursa, 5 yıl içinde basit bir kan testiyle 13 kanser türü belirlenebilecek, ayrıca Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıklar saptanabilecek.

İki Japon şirketi, bu hastaların kanında, arttığında kansere işaret eden microARN moleküllerini inceleyecek.

NEDO'nun Başkanı Tomomitsu Hotta, bu moleküllerin 2 bin 500'den fazla çeşidinin vücutta bulunduğunu ve bunların farklı kanser türlerinin belirlenmesine ışık tutabileceğini ayrıca bunun mevcut yöntemlerden çok daha hızlı olduğunu vurguladı.

Tomomitsu Hott, testin geliştirilmesi halinde yaşam süresinin yıllarca uzatılabileceğine ve bunun Japon endüstrilerinin gelişimine de katkıda bulunacağına dikkati çekti.

Testin mide, akciğer, karaciğer, yemek borusu, meme, pankreas, kolon, yumurtalık, safra yolu, prostat, mesane kanserleri ile 2 tür beyin kanserinin teşhisini sağlaması planlanıyor. 57 milyon avroluk proje kapsamında üzerinde çalışılan test sayesinde Alzheimer gibi hastalıkların da belirlenmesi öngörülüyor.

AA
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu gerçekten güzel bir haber belki daha da erken evrelerde yakalama şansı olabilir :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst