Bir Erkeğin Aklını Okumanın 6 Yolu!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.668
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Bir erkeğin aklını okumanın 6 yolu
Bazen ne düşündüğünü ne yapmak istediğini sözcüklere dökmeyince, geriye aklını okumak kalıyor. İşte bir erkeğin aklını okumanın 6 yolu...

tumblr_koux7u4RGA1qzr91ro1_500.jpg


Beden dilini öğrenin
Beden dili, birinin ne düşündüğünü anlamanın en temiz yolu diyebiliriz. Duruşundan, vücut dilinden, enerjisinden neler düşündüğünü anlayabilirsiniz. Örneğin gülerken göz kenarları kırışıyorsa gerçekten gülüyor demektir. Fakat sadece dudakların kenarlarının kırışması, gülüşün sahte olduğunu gösterir. Erkekler karşılarındakini dikkatle dinlerken sesleri bir oktav kalınlaşır. Ayrıca yalan söylendiğinde belli olmasın diye gözlerini kaçırmak yerine, gereğinden fazla uzun süre gözlerinizin içine bakarlar. Bir tartışma ya da ortak paydada buluşmak üzere konuşma yapıldığında bacak bacak üstüne atıyorsa, anlaşmaya kapalı olduğunu gösterir.

Nefesini izleyin
Nasıl nefes alıyor? Eğer sırtına doğru nefes alıyorsa rahatlamış olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer sığ nefes alıyorsa gergin olabilir. Nefes alış veriş şeklini izleyerek ruh hali hakkında ipucu sahibi olabilirsiniz. Düzensiz nefes alıyorsa, bilmenizi istemediği bir şeyler var ve bu yüzden gergin demektir. Çekingen ve tedirgin olduğunu, bir şeyler sakladığını anlayabilirsiniz. Tam tersi şekilde sakin ve düzenli nefes alıp veriyorsa size dürüst davrandığını gösterir.

Gözlerini okuyun
Gözler gerçekten kalbin aynasıdır. Göz bebeğinin ortasında yer alan siyah nokta yani pupil, aklımıza açılan bir kapıdır. Araştırmalara göre, çok düşününce pupil büyüyor. Gariptir ki beyin çok dolu olduğunda da tam tersi pupil küçülüyor. Pupil hakkındaki bir başka gerçek de, yeni biriyle tanışıldığında pupilin genişlediği. Eğer genişeyip hemen daralıyorsa, bu tanışılan kişinin ilgi çekmediğini gösterir. Eğer pupil büyümüş şekilde kalırsa, karşınızdaki erkeği heyecanlandırdığınıza emin olabilirsiniz.

Sözlerini değil ses tonunu dinleyin
Ses tonu, konuşma hızı her şeyi anlatır. Yavaşsa sakin, hızlıysa gergin ve tedirgin demektir. Kadınlar genelde sözcüklere takılır ama asıl önemli olan sözcüklerin arkasındaki enerji. Aslında bunun ses tonundaki enerjinin verdiği etkiyi insanlar çok iyi hissediyor. Buradan çıkarılacak mesaj, sözcüklerden çok ses tonuna ve enerjiye odaklanmak gerektiği. Ses tonundan ya da verilen enerjiden sözlerin doğru olmadığını hissediyorsak, bu tavsiyeye uymakta fayda var.

Birlikte vakit geçirin
Eğer karşınızdakini sevimsiz buluyorsanız, onunla biraz zaman geçirin. Öyle günler geçirmeye gerek yok. Emin olun, kısa bir öğle yemeği bile onun hakkında birçok şey öğrenmenize yardımcı olacak. Onunla zaman geçirdikçe, sinirlendiğinde nasıl davrandığını, mutluyken nasıl göründüğünü, tedirginken ne yaptığını anlayacaksınız. Yıllarca beraber olan çiftler bile birbirlerini anlamadıklarından şikayetçi olurlar. Bunun sebebiyse sadece sözcüklere odaklanıp gözlemleme yapmamak. Birbirini anlamayan çiftler, sorun çıktığında nasıl davranmaları gerektiğini de bilmezler. Bu da stres doğurur ve işleri karmaşık hale getirir. Karşınızdakini gerçekten gözlemleyerek vakit geçirmenizde fayda var.

Yaydığınız enerjiye dikkat edin
Aslında her şey size bağlı. Eğer gerginseniz karşınızdaki de etkilenip gerginleşir. Eğer karşınızdakine gerilimsiz bir şekilde yaklaşırsanız, karşınızdakinin enerjisini değiştirebilir ve olayları daha açık bir biçimde görebilirsiniz. Karşınızdakinin halini sormak da çok önemli bir ayrıntı. Fakat burada yüzeysellikten biraz uzaklaşmak gerekiyor. Nezaketen “Nasılsın” demek yerine ki cevap her zaman “İyidir” şeklinde olur, “Bugün çok iyi görünüyorsun” şeklinde daha fazla karşınızdakiyle ilgilendiğinizi gösteren cümleler kurmalısınız.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst