Bilinçsiz klima kullanımı Hasta Ediyor

burgazkartal

Aktif Üye
Tepki
208
Bilinçsiz klima kullanımı hasta ediyor
Uzmanlar klimaların sürekli açık tutulmasının çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını açıkladı

Mardin Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Oktay Baygün, yaz aylarında klimanın sürekli açık tutulması ve bulunduğu mekândaki konumunun hatalı olması yüzünden boyun, göğüs ve omuza gelen klima akımlarının hastalıklara neden olduğunu söyledi. Baygün, "Klimaların önünde uzun süre durmamak gerekir. Klima akımına direkt maruz kalmamak için uzak mesafede oturmak gerekir. Klimalı mekânlardan güneşli havaya çıkma ya da güneşli havadan birden klimayla soğutulmuş bir alana girmek insan vücuduna çok büyük zarar veriyor." dedi.

Klimanın neden olduğu rahatsızlıkları önlemek için havayı yavaş yavaş soğutmak gerektiğini kaydeden Dr. Oktay Baygün, sözlerine şöyle devam etti: "Klimaların ortamı belirli zaman aralıklarında soğutmak için kullanılması gerekir. Çok sıcaktan ve çok terliyken klimalı ortama geçmenin vücut ısısını birden bire düşürdüğü için kas ve iskelet ağrılarına neden oluyor. Bilinçsiz kullanım özellikle kas romatizması, kireçlenme, astım ve üst solunum hastası olan vatandaşları büyük ölçüde etkiliyor."

Vücuda gelen klima akımlarının zatürreye neden olabileceği bilgisini veren Baygün, "Bakım yapılmamış klimalarda çeşitli mikroplar ürüyor. Klimaların ortamdaki nemi kurutarak burun ve solunum yollarını koruyan mekanizmayı bozuyor. Bu da çeşitli enfeksiyonlara zemin hazırlıyor. Mümkün olduğu kadar klimalardan uzak yerde oturmak, ayrıca haftada bir kez dahi olsa klima temizliği yapılması çok önemlidir." uyarısında bulundu.

cerenimo41

Daimi Üye
Tepki
687
ben bu sıcaklarda biraz vantilatörü açıp serinliyim dedim mahfoldum günlerdir başımın boynumun ağrısından insanı feci çarpıyo klimayı düşünemiyorum bile

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.441
Hiç sevmedim klimayı kuzenim karşısında uyuyup kalmış uyanıncada yattığı yerden kalkamamış her tarafı tutulmuş,birkaçgün hasta yattı sonrasında.:benmi:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.406
2 sene evvel hamiş halim gözümün önüne geldi:gulbis:
Annemlerin yazlığında taşınan klimalardan vardı gece ben nereye klima oraya:1:
Çok şükür geldi geçti.
Ama inanın klima bağımlılık yapıyor,ona alışan bir daha doğal havada oturamıyor..

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
Evet klima mahvediyor muhakkak da maalesef Mersin'de klima ve vantilatör olmadan yaşamak mümkün değil -ki şu yazın sıcağında hele ki şimdi bir de Ramazan :benmi:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar